DEM Partili belediye başkanı istifa etti

DEM Partili Birecik belediye başkanı, belediyenin dışarıdan yönetilmek istendiği ve Atatürk ile Erdoğan'a yapılan hakaretler gerekçesiyle partisinden istifa etti.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, DEM Parti'den Belediye Başkanı seçilen Mehmet Begit ve dört meclis üyesi, partilerinden istifa etti. İstifalarını açıklayan başkan ve meclis üyeleri, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında yaşananlar ve dışarıdan yapılan müdahaleler nedeniyle bu kararı aldıklarını belirtti.

MÜDAHALELERE TEPKİ

Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, bir basın açıklamasında, Diyarbakır Sur Belediyesi'nde gerçekleşen devir teslim töreninde Türk bayrağına, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan posterlerine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmediklerini vurguladı. Begit, "Halkın iradesinin üzerinde hiçbir irade kabul edilemez," diyerek dışarıdan gelen baskıları reddettiğini ifade etti.

SEÇİM SONRASI DIŞARIDAN YÖNETİM BASKISI

Begit, 31 Mart'taki seçimlerde aldıkları destek ve güvenle göreve başladıklarını anlattı. Ancak seçim sonrası, özellikle bazı gruplar tarafından bayrağa, Atatürk ve Cumhurbaşkanı posterlerine müdahale edilmek istendiğini ve dışarıdan yönetim baskısı hissettiklerini dile getirdi. "Ben Birecik halkı ile yönetmeye talibim. Birecik'i sadece Birecik halkı yönetir," diyerek bağımsız olarak görevine devam edeceğini bildirdi.

DİYARBAKIR'DAKİ SORUŞTURMA

Bu olaylarla ilintili olarak, Diyarbakır Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sonrası meydana gelen bir başka vakada, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterlerine hakaret içeren ifadeler kullanıldığı için bir soruşturma başlatıldığı ve ilgili şüphelinin tutuklandığı belirtildi. Bu durum, bölgedeki gerginliği daha da artırmış ve ulusal düzeyde tepkilere neden olmuştu.

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi dış basında Sinan Ateş cinayetinde yeni görüntüler Kazak Bakan eşini öldürmekten suçlu bulundu Yürüyüşteki küçük bir değişim hayatınızı etkiliyor İnternet kullananların hayatı olumlu gelişiyor Sosyal medyada ilgi odağı olan evlatlık büyüdü