Zorunlu deprem sigortası prim ve teminatları değişti

Zorunlu Deprem Sigortasının azami teminat tutarı, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 640 bin liradan 1 milyon 272 bin liraya yükseltildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğe göre, Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bir mesken için verilecek azami teminat tutarı 640 bin liradan 1 milyon 272 bin liraya yükseltildi. Değişiklikle, deprem riskine karşı vatandaşların finansal korunmasının daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

PRİM TUTARLARINDAKİ DEĞİŞİKLİK

Azami prim tutarı, risk grubuna göre değişkenlik gösteriyor. Yeni düzenlemeyle en yüksek prim tutarı 869 lira, en düşük ise 252 lira olarak belirlendi. Rakamlar, deprem sigortası kapsamında ödenecek maksimum ve minimum prim miktarlarını ifade ediyor.

SİGORTA BEDELİ HESAPLAMASINDA YENİLİKLER

Sigorta bedelinin tespitinde kullanılan sigorta bedeli hesabına esas metrekare tutarı da güncellendi. Betonarme yapılar için bu tutar 6 bin lira, diğer yapı türleri için ise 4 bin lira olarak belirlenmiş durumda. Değişiklikler, sigorta bedelinin daha gerçekçi bir şekilde hesaplanmasına yardımcı olacak.

YENİ DÜZENLEMENİN GEÇERLİLİK TARİHİ

Söz konusu tebliğin 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtilmiş durumda. Belirlenen tarihten itibaren yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemeler, Zorunlu Deprem Sigortası sisteminde önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor.

Mısır da İsrail'e açılan davaya müdahil oldu Konvoy, makam araçları yerine otobüs Hücrelerin DNA'sını bile değiştiriyor 2 liralık suyu 30 liraya satan işletmeye isyan Hastane randevularında yeni dönem başladı İsrail protestoları gölgesinde Eurovision