Büyükçekmece Belediyesi'ne "villa rüşveti" operasyonu, 8 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında 4 villa üzerinden rüşvet iddialarıyla ilgili 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı ve bazı firma sahiplerinin de aralarında bulunduğu kişiler hakkında işlem başlatıldı. Soruşturma, Büyükçekmece ilçesinde belediyeye yakın isimlerin inşaat ve hafriyat işleri üzerinden kazanç sağladığı yönündeki iddialar üzerine yürütülüyor.

Başsavcılık, yoğun inşaat faaliyetlerinin sürdüğü ilçede, Akgün’ün yakın çevresindeki kişilerin hafriyat işlerini yönettiği ve bu faaliyetlerde usulsüzlük yapıldığına dair tespitler bulunduğunu bildirdi.

RUHSAT KARŞILIĞI TAŞINMAZ İDDİASI

Soruşturma dosyasında yer alan delillere göre, Hasan Akgün, ilçede inşaat ruhsatı ve iskan izinleri karşılığında bazı firmalardan taşınmaz talep etti. Bu taşınmazlardan bir kısmının belediye başkanının yakınlarının üzerine geçirildiği, bir kısmının ise doğrudan taşeron firmalara ödeme olarak aktarıldığı yönünde kayıtlar dosyaya girdi.

Ayrıca, ruhsat işlemleri sırasında bazı iş sahiplerinin taşınmaz vermeye zorlandığı, edinilen taşınmazların mülkiyet devri ile ilgili belgelerin de soruşturma kapsamında değerlendirildiği belirtildi.

8 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Soruşturma kapsamında yapılan tespitlerde, Hasan Akgün’ün yakınlarına ve bazı firmalara toplamda 4 villa verildiği belirlendi. Bu taşınmazları verdiği tespit edilen firma sahipleri ile mülkleri devralan 4 kişi hakkında "rüşvet vermek" ve "rüşvet almak" suçlarından gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcılığın talimatı doğrultusunda düzenlenen operasyonda şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Gözaltı kararlarının ardından yeni delillere ulaşılması durumunda soruşturmanın genişletilmesi bekleniyor.

HAFRİYAT VE KAÇAK DÖKÜM FAALİYETLERİ DE İNCELEMEDE

Soruşturma kapsamında, Akgün’ün yakınlarının hafriyat işlerini yönettiği, hafriyat atıklarının kaçak alanlara döküldüğü ve bu yöntemle kazanç elde edildiği de dosyada yer aldı. Nüfuz kullanarak usulsüzlük yapıldığı yönündeki tespitlerin ardından çok sayıda evrak ve dijital materyale el konulduğu öğrenildi.

3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında Akaryakıt fiyatlarını düşürecek önemli karar Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Büyükçekmece Belediyesi'ne "villa" operasyonu Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor