Zekeriya Mete 2. Kez Başkan Seçildi

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin seçimli olağan genel kurul toplantısı geniş bir katılımla gerçekleşti. Zekeriya Mete, 184 oyun 111’ini alarak yeniden başkan seçildi.Türkiye İhracatçılar...

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin seçimli olağan genel kurul toplantısı geniş bir katılımla gerçekleşti. Zekeriya Mete, 184 oyun 111’ini alarak yeniden başkan seçildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi çatısı altındaki aktif birliklerden İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği'nin seçimli olağan genel kurul toplantısı gerçekleşti. İki listeyle girilen seçimde mevcut başkan Zekeriya Mete, 184 geçerli oyun 111’ini alarak önümüzdeki 4 yıl için yeniden başkan seçildi. Diğer başkan adayı Mehmet Aslan ise 73 oy aldı. Seçimde 10 kişilik asil yönetim kurulu üyelerinden 2’si değişti. Asil adaylar arasında yeni dönemde Burhan Başar ve Uğur Gerçi ilk kez görev aldı. Zekeriya Mete’nin listesinde yer alan diğer asil üyeler ise Murat Alıcalar, Hidayet Kadiroğlu, Mehmet Sabri Çizmeci, Sübet Çiçek, Erhan Soytürk, Kazım Taycı, Aydın Soyyiğit ve Ertan Küpçü oldu.

HEDEF; 213 ÜLKEDEN 300’E YAKIN İKİLİ İŞ GÖRÜŞMESİ

Başkanlık görevini ikinci dönemde de üstlenecek olan Zekeriya Mete, gelecek dönemde de sektöre hizmet vermekten mutluluk duyacağını söyledi. Geçtiğimiz 4 yıl boyunca pazar alanlarını genişletmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Mete, 4 yıl içerisinde 42’si yurt dışı, 11’i yurtiçi olmak üzere toplam 53 etkinliğe katılım gösterdiklerini belirterek, "Yeni dönemde ise 213 ülkeden 300’e yakın ihracatçı ile ikili iş görüşmesi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." dedi. Başkanlık dönemi boyunca dahili işleme ve izin belgesi, dorse, buğday ve Irak kapısı gibi sektörün bir çok soruna çözüm bulduklarını vurgularken, "Sektörün yaşadığı sıkıntıları yakından takip etmeye ve çözmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı. Solingen’deki Alman ZDS Şekerleme Meslek Yüksekokulu ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Zekeriya Mete, “ZDS Şekerleme Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle Türkiye’de teknik lise şubesi açılmasını planlıyoruz.” dedi.

'TATLI YİYELİM TATLI KONUŞALIM'

Mete, seçim konuşmasında sektöre katkı sağlayacak etkinlikleri de açıkladı. 'Tatlı yitelim tatlı konuşalım' sloganıyla yola çıkarak geleneksel Türk tatlarından olan lokum ve baklava üzerine dünyada Türk şekerleme sektörünün algısını oluşturmaya ve güçlendirmeye çalıştıklarını kaydetti. Endüstriyel gıdaların tasarlanması ve bu alanlardaki genç tasarımcıların ve girişimcilerin Türkiye'ye kazandırılması amacıyla 1. Ulusal Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışması ve Ar-Ge proje pazarı düzenlediklerini belirtti.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında