Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, babası kim, eşi kim, nereli, kaç yaşında?

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne ile suçlanıyor, hakkındaki iddialar nelerdir, en son eşi tarafından mağdur edilen Taşkesenlioğlu suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı, soruşturmada son durum nedir?

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, babası kim, eşi kim, nereli, kaç yaşında?

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU

Zehra Taşkesenlioğlu en son, boşanma aşamasındaki eşinin Sedat Peker ile işbirliği yaparak mahrem görüntülerini paylaşmasıyla yaşadığı mağduriyetle gündeme geldi. Boşanma aşamasındaki eşi eski rektör Ünsal Ban, ev içinde çekilmiş görüntüleri organize suç örgütüne vererek Twitter üzerinden yayınlanmasını sağlamıştı. Bu durum tepkiyle karşılanırken, Taşkesenlioğlu da konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. Öncesinde ise firari çetebaşı Sedat Peker'in sosyal medya hesabından yayınladığı bazı iddialarda Taşkesenlioğlu'nun adı geçiyordu. İddialarda, kadın bir iş insanının "benden rüşvet istediler vermedim" şeklinde ifadeleri vardı. Peki, Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, nereli, kaç yaşında?

Zehra Taşkesenlioğlu 3 dönemdir AK Parti Erzurum Milletvekilliği yapan partinin önde gelen ve en çok çalışan isimlerinden biri olarak biliniyor. Partinin daha önce alt kademelerinde görev alan Taşkesenlioğlu, en son milletvekili seçilmişti. Özel ve iş hayatında disiplinli, işini seven ve çalışmalarında ciddiyetiyle öne çıkan bir isimdir. 

Taşkesenlioğlu'nun ağabeyi eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'dur. Suç şebekesi tarafından gündeme getirilen iddiaların hefedinde yer alan isimlerden biri de Milletvekili Taşkesenlioğlu'nunu ağabeyi Ali Fuat Taşkesenlioğlu'dur. 

Suç şebekesinin sosyal medyada yaymaya çalıştığı iddialarda, şebekeyle belli ki daha önce de bağı olan iş insanı kadının şaibeli ifadeleri yer alıyor. Nitekim, bu kadın, suç şebekesinin başı Sedat Peker ile görüştüğünü, kendisiyle telefonda görüşme gerçekleştirdiğini itiraf etmişti. Aynı zamanda bu kadın hakkında daha önce SPK tarafından suç duyurusunda bulunulduğu da basında yer alan haberlerde açıkça görülüyor. 

Zehra Taşkesenlioğlu, siyasete Refah Partisi İstanbul teşkilatı döneminde girmiş bir isimdir. 

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesinde İktisat, Bahçeşehir Üniversitesinde Avrupa Birliği İlişkileri alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. ABD'de başladığı doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Siyasi hayatına 1992 yılında Refah Partisinde başlayarak, AK PARTİ İstanbul İl Başkanlığında Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam etti. Bölgesel kalkınma, göç ve göç yönetimi, enerji politikası alanında çok sayıda araştırma, rapor ve makalesi yayımlandı.

ABD, İngiltere, İtalya, Almanya, Fas, Cezayir, Belçika, Macaristan, Bosna Hersek, Tanzanya, Uganda, Ruanda ve Sudan'da birçok eğitim ve projede yer aldı.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu