Zafer Çağlayan: Üzerimizde kirli bir oyun tezgahlanıyor

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda oğlu tutuklanan ve Ekonomi Bakanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalan AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan bakan arkadaşları ve evlatları üzerinde kirli bir oyun tezgahlandığını öne sürdü.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda oğlu tutuklanan ve Ekonomi Bakanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalan AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan bakan arkadaşları ve evlatları üzerinde kirli bir oyun tezgahlandığını öne sürdü.

İstifa ettikten sonra ilk kez Mersin'e gelen Çağlayan, Edip Buran Spor Salonu'nda belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı.Çağlayan burada yaptığı konuşmada son zamanlarda ülke, vatan, millet ve hükümet üzerinde bir oyun oynanmaya çalışıldığın iddia etti. "Ama şunu herkes bilmeli ki; kimin amacı ne olursa olsun, kefenimizle çıkmış olduğumuz bu yoldan asla bizi bir milimetre geriye götüremeyecektir" diyen Çağlayan, güçlerini Yüce Yaradan'dan aldıklarını kaydetti.

Belli bir zümrenin, belli STK’ların partisi olmadıklarını ifade eden Çağlayan şöyle devam etti: "Biz gücünü yaradandan alan milletin partisiyiz. AK Parti’yi çekmeyenler önümüze çeşitli engeller koydular, 27 Nisan muhtırasını verdiler, zannettiler ki Recep Tayyip Erdoğan, geçmişteki başbakanlar gibi ‘höh’ denildiğinde kaçacak. Bu oynanan oyun, Türkiye’nin geleceği üzerinde oynanan bir oyundur. Hiç kimsenin, AK Parti’nin 11 yılda getirdiği kazanımları bir adım daha geriye götürmesine tahammülümüz olmayacaktır" diye konuştu.

Refah seviyesi gelişmiş bölgede zulme karşı duran Türkiye'den birilerinin rahatsız olduğunu ifade eden Çağlayan "Türkiye’de elde ettiğimiz ekonomik başarılardan birileri rahatsız oldu. İstediler ki; geçmişte olduğu gibi borç aldığı için talimat alan bir başbakan olsun. Kendi içine kapalı olan bir Türkiye olsun istediler. Türkiye elde ettiği kazanımlardan bir milimetre dahi geri gitmeyecektir." ifadesini kullandı.

Şu anda hukuki bir süreç devam etiğini kaydeden Çağlayan şunları söyledi. "Sadece başbakanımız değil bazı bakan arkadaşlarımız, evlatlarımız ve çalışanlarımız üzerinde kirli bir oyun tezgahlanıyor. Beni tanıyorsunuz, bu kardeşiniz, 27 yıl sanayicilik yapmış, 100’lerce insanın çalıştığı fabrikalar kuran, insan okutan, 20 yıldır basının önünde olan bir kardeşinizin asla kirli saklı bir işi olabilir mi? Soruyorum size... 56 yaşına gelmiş bir kardeşiniz olarak, 11 yıl önce kalp krizi geçirmiş, kalbi durmuş bir kardeşiniz olarak Allah’tan başka hiç kimseden korkusu olmayan ve Allah’tan başka kimseye verecek hesabı olmayan bir kardeşiniz olarak şunu söylüyorum; Zafer Çağlayan ne ailesini, ne partisini, ne çalışanlarını. Ne de canı kadar sevdiği siz Mersinlilerin başının önüne eğecek hiçbir şey yapmamıştır."

Kendisinin kurban edilmeye çalışıldığını öne süren Çağlayan, "Zafer Çağlayan bu ülkenin geleceği için kurban olması gerekiyorsa, kurban olsun. Ülkeme, milletime yaptığım hizmetlerden dolayı başıma ne gelirse razıyım. Her gecenin bir sabahı var ve milletimiz bu oyunu bozacak. 30 Mart bunun için önem arz ediyor. 30 Mart diğer seçimlere benzemez. Yapılan hizmetlerden memnunsak, Türkiye’ye, AK Parti’ye yapılan bu zulme karşıysak, vereceğiniz cevap en büyük cevap olacaktır" şeklinde konuştu.

Çağlayan ayrıca günü geldiği zaman konuşacağı çok şeyin bulunduğunu söyledi. Konuşmaların ardından belediye başkan adayları tek tek kürsüye çağrılarak, toplu fotoğraf çekimi yapıldı. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında