Yüksekova'da bowling heyecanı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde içinde bowling salonu da olan bir sosyal alan açıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde içinde bowling salonu da olan bir sosyal alan açıldı. Her kesime hitap eden sosyal alana gelen kadın, erkek, çocuk, yaşlı ve gençler birlikte vakit geçirme fırsatı buluyor.

Sosyal alan ve bowling solunu işletme müdürü Ahmet Malak, "Yaklaşık 1 ay oldu burayı açalı. Halkımıza sosyal bir alan oluşturduk. Gördüğünüz gibi yaşlı, çocuk, genç, her kesimden herkes burada. Bölgede ilk burası. Baya bir ilgi var ve biz bunu karşılayamıyoruz, insanlara karşı mahcubiyeti yaşıyoruz,. Gelen insanlar sırada bekliyor. Beklerken oynayacakları farklı oyun makineleri, yine kafede oturup sohbet edebilecekleri nezih bir ortam oluşturduk. Burada herhangi bir kumar olayı yok. Burda sigara dahi içilmiyor. Yoğun ilgiden memnunuz." dedi.

Yüksekova'daki sosyal alan, öğrencilere de hizmet vermeye başladı. Yüksekova ilçe merkezinde bulunan okullar, sırayla gelerek sosyal alandan istifade edecek. Sosyal alandan faydalanan ilk okul ise Yüksekova 50. Yıl İlköğretim Okulu oldu. Hakkari İl Spor Müdürlüğü yetkililerinden Nevzat Yılmaz, her hafta bir okulun salondan yararlandırıldığını söyledi.

Sosyal alan ve bowling salonuna Hakkari merkezden ailesiyle birlikte gelen Nezir Tokat, "Hakkari'de imkanlar kısıtlı ama Yüksekova'da biraz daha güzel. Bowling salonu açıldığını duyduk, sosyal faliyet olarak burayı tanımak istedik, ailecek geldik. Zevkli vakit geçiriyoruz burada, memnunuz. Ben 3 yıldır Hakkari'deyim. Buraya ilk geldiğimde olaylar çoktu. Barış süreci ile beraber durum azaldı. Şu an sakin bir ortam var." diye konuştu.

Yüksekova'dan eşi ve çocuğu ile birlikte gelen Tayfun Aksın ise şunları söyledi: "Yüksekova'ya ilk açılan bu oyun merkezi hepimize hayırlı olsun. Bunun gibi sosyal aktiviteler açıldıkça, bunun devamı geldikçe gençlik kötü yollara alışmadan buraya alışır. O yönden iyi. Ben şahsen destekliyorum böyle yerleri. İnşallah devamı gelir. Bir yoğunluk var. Millet daha yeni görüyor böyle salonları. Onun için yoğunluk üst seviyede."

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti