YGS'de Kimlik Krizi

Bursa'da üniversiteye girişte birinci aşama olan YGS'ye girmek üzere sınav merkezine nüfus cüzdanı yerine ehliyetle gelen iki öğrenci, sınava giremedi.

Bursa'da üniversiteye girişte birinci evre bulunan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girmek üzere İmtihan merkezine nüfus cüzdanı yerine ehliyetle gelen iki talebe içeri alınmadı. Sınava alınmayan öğrencilerden Okan Atik, 'Sınav için Malta'dan geldim. 30 bin lira eğitim masrafım oldu. Yanımda ehliyetim bulunduğu vaziyette kabul etmediler. Bir senem ve harcadığım nakit boşa gitti' dedi.

'BİR SENEM VE HARCADIĞIM PARA BOŞA GİTTİ'

Üniversite yolunda ilk maraton şekilde isimlendirilen ve takribî 2 milyon adayın katıldığı YGS'ye girmek için Bursa Cem Sultan İmam Hatip Lisesi'nde gelen Okan Atik, sürücü ehliyetiyle sınava girmek istedi. Ancak nüfus cüzdanı birlikte olmadığı için sınava alınmayan Atik, başkaldırı etti. Atik, 'Bir yıl bu İmtihan için hazırlandım. Malta'dan İmtihan için geldim. 6 ay Malta'da okudum. Bunun için 30 bin lira eğitim masrafım oldu. Yanımda ehliyetim bulunduğu vaziyette kabul etmediler. Bir senem ve harcadığım nakit boşa gitti' diye konuştu.

Sınava gelirken coşkudan kimliğini evde unutan ve sürücü ehliyeti ile sınava girmeyek dileyen bir diğer öğrencinin de sınava alınmaması dikkat çekti.


Kaynak: HABERLER.COM

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında