Yerli yapım animasyon Niloya'dan uluslararası başarı

Senaryosundan, seslendirmesine 30 kişilik bir ekip tarafından Türkiye’de hazırlanan ve küçük bir kızın maceralarını anlatan çizgi dizi Niloya; Amerika, İngiltere, Almanya, İspanya, Fransa, İtalya ve Rusya’dan Winx Club, Cindy, Barbie, Mickey Mouse gibi u.

Senaryosundan, seslendirmesine 30 kişilik bir ekip tarafından Türkiye’de hazırlanan ve küçük bir kızın maceralarını anlatan çizgi dizi Niloya; Amerika, İngiltere, Almanya, İspanya, Fransa, İtalya ve Rusya’dan Winx Club, Cindy, Barbie, Mickey Mouse gibi uluslararası tanınmış karakterlerin bulunduğu trend lisans kategorisine girmeyi başardı. Niloya, böylece Türkiye’nin uluslararası pazara açılan ilk animasyon çizgi film karakteri oldu.

Türkiye'de televizyon ekranlarına 11 Ocak'ta merhaba diyen Niloya, Uluslararası Nürenberg Oyuncak Fuarı'nın trend lisans kategorisine girdi. Almanya’nın Nürenberg şehrinde her yıl düzenlenen fuara 60’ı aşkın ülkeden 2 bin 800 firma katılıyor. 100’ü aşkın ülkeden 72 bin 500 profesyonelin ziyaret ettiği dünyanın en büyük oyuncak fuarında, 1 milyonun üzerinde ürün sergileniyor.

Çizgi film karakteri Niloya nehir kenarında, neşeli kuşların şarkı söylediği şirin bir kasabada yaşıyor. Sevgi dolu kalbiyle oluşturduğu dünyasında, samimiyet, sıcaklık, aile ve kültürel değerlerimizin hayat kaynağı. Bayram, düğün, doğruluk, sabır, sorumluluk, işbirliği ve zamanı planlama gibi her gün farklı temalarla ekrana gelen Niloya, elbette tek başına değil. En yakın dostu Tospik, arkadaşı Mete, dedesi, abisi, annesi, babası ve babaannesi Niloya’ya eşlik ediyor. Niloya’nın modern dünyadan kopuk olmayan, ancak şehir hayatından uzakta bir kasabada geniş ve sıcak bir ailesi var.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında