Yeni yılı mezarlıkta dua okuyarak karşıladılar

Erzincan’da yılbaşı akşamı eğlencelere alternatif olarak sıra dışı bir yılbaşı etkinliği yaşandı.

Erzincan’da yılbaşı akşamı eğlencelere alternatif olarak sıra dışı bir yılbaşı etkinliği yaşandı. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve beraberindeki belediye meclis üyeleri, yeni yılı Terzibaba Mezarlığını ziyaret ederek, türbe ve mezarlıklarda dualar okuyarak karşıladı.

Türkiye’nin birçok ilinde birçok insan yeni yıla eğlence merkezlerinde, eş, dost ve akrabaları ile birlikte girerken, Erzincan’da alternatif yılbaşı kutlaması yapıldı. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve 10 kişiden oluşan belediye meclis üyeleri yeni yılı mezarlıkta dualar okuyarak karşıladı. Hava soğukluğunun eksi 10 derecede seyir ettiği Erzincan’da, yeni yılın ilk dakikalarına türbe ve mezarlık ziyareti yaparak giren Başkan Yüksel Çakır ve meclis üyeleri, Erzincan’ın manevi değerlerinden Terzibaba Türbesi'ni de ziyaret etti. Başkan Çakır ve beraberindeki heyet daha sonra mezarları ziyaret ederek, 2014 yılının ilk dakikalarını dualar okuyarak girdi.

Şehir merkezine 2 kilometre uzaklıkta, 150 yıllık tarihi bulunan ve yaklaşık 16 bin kişinin defnedildiği Terzibaba Mezarlığı'nda 2014 yılına merhaba diyen Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve meclis üyeleri, soğuk hava ve mezarlığın ürperten yüzüne aldırış etmeden, yeni yılın hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

"5 YILDIR YENİ YILI BU ŞEKİLDE KARŞILIYORUZ"

Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Yılbaşı gecelerinde insanlar eğlenebilirler, beraberinde geleceğe dair yeni umutlarının şekillenmesiyle birlikte, yeni beklentilerin oluşmasıyla birlikte geleceğe dair muhasebe yapabilirler. Bu anlamda biz de arkadaşlarımızla geçtiğimiz yılın muhasebesini yapmak, 2014 yılıyla ilgili dua ile gelecek beklentilerimizin gerçekleşmesi adına temennide bulunmak üzere yaklaşık 5 yıldır burada toplanıyoruz. 2013 yılının son anında, son saniyelerinde Erzincan Terzibaba Mezarlığı'ndayız. Muhasebe yapma adına arkadaşlarımızla birlikte bu ziyareti gerçekleştirmiş olduk.” açıklamasında bulundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şireci de “Alternatif bir yılbaşı etkinliği olarak 5 yıldan beri buraya geliyoruz. Yani amaç yapmış olduğumuz şeylerin muhasebesini yapmak.” dedi. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında