Yeni kimliklerde cilt no nerede yazıyor?

Yeni kimliklerde cilt no, aile sıra no gibi bölümler nerede, nasıl sorgulanır, nerede bulunur? İşte cevabı:

Yeni kimlik kartlarında eskisine oranla çok daha az ve sade bilgiler yer alıyor. Eski kimlik kartlarında yer alan birçok bilgi yenilerinde yer almıyor. Bu nedenle birçok vatandaş yeni kimlik kartlarında cilt no, aile sıra no gib bölümlerin nerede yazdığına veya nasıl sorgulanacağını merak ediyor. İşte detaylar:

Eski Kimlik Kartlarında nüfus cüzdanı seri numarası yer alıyordu. Ancak yeni kimlik kartları ile beraber, seri ve cilt numaralarının nerede yer aldığı merak ediliyor. Eski kimliklerde yer alan “medeni hal, kan grubu, din, bağlı bulunduğu il-ilçe, doğum yeri, veriliş nedeni, aile sıra no” gibi gibi bilgiler artık yeni çipli kimliklerde yer almıyor. Yeni kimlikte ön kısımdaki bilgiler bölümünde sadece 11 haneli Kimlik numarası, cinsiyet, ad-soyad, son geçerlilik tarihi, doğum tarihi, seri numarası, uyruk ve imza yer alıyor.

Eski nüfus cüzdanlarında üst tarafta yer alan cüzdan no bilgisi yeni kimlik kartında ; ad , soyadı ve doğum tarihi bilgilerinin hemen altında yer almaktadır. Kartın üzerinde Seri No / olarak adlandırılmış ve harf ile sayılardan meydana gelmiştir. Vatandaşlara ait diğer kişesel bilgiler ise kart içersinde yer alan çip içersine gizlendi ve dışarıdan görülmesi imkansızdır. Bu bilgilere ise ancak e-devlet üzerinden ulaşabilirsiniz.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti