Yaz spor okulları başlıyor

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı yaklaşık 80 spor tesisinde binlerce öğrenci yaz boyunca sporla buluşacak.Yaz Spor Okulları projesinin başarıyla sürdürüldüğü Bursa’da 2014 yazına yönelik son hazırlıklar yapılıyor....

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı yaklaşık 80 spor tesisinde binlerce öğrenci yaz boyunca sporla buluşacak.

Yaz Spor Okulları projesinin başarıyla sürdürüldüğü Bursa’da 2014 yazına yönelik son hazırlıklar yapılıyor. Okulların kapanmasıyla birlikte açılacak ücretsiz kurslarla Bursa’nın dört bir yanındaki on binlerce öğrenci spor imkanına kavuşacak. Kurslar oryantring, futsal, eskrim, yelken, masa tenisi, basketbol, halter, tekvando, voleybol, izcilik, tenis, judo, karate, bocce, güreş, yüzme (eğitmen ücretli), badminton, hentbol, boks, cimnastik, satranç, atletizm, okçuluk ve wushu olmak üzere toplam 25 branşta ücretsiz olarak verilecek. Spor tesisleri ve okul salonlarında her branşta ayrı ayrı verilecek olan eğitimler sayesinde haftanın 7 günü çocuklar sporla buluşacak.

3 ayrı dönem halinde açılacak kurslar, 16 Haziran-04 Temmuz tarihlerinde birinci dönem, 07 Temmuz-25 Temmuz tarihleri arasında ikinci dönem, 04 Ağustos-22 Ağustos tarihleri arasında da üçüncü dönem şeklinde çalışacak. Kayıtların devam ettiği kurslarla ilgili müracaatlar ise Atatürk Spor Salonu, Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu ve tüm ilçe müdürlüklerine yapılacak.

5-18 yaş aralığındaki çocuklar için açılan ücretsiz kurslara kayıt yaptırabilmek için 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve il müdürlüğünün bastırdığı broşürde yer alan kayıt formu eksiksiz doldurulup kayıt merkezlerinden birine başvurmak yeterli.

“HEDEFİMİZ 55 BİN ÇOCUĞA SPOR YAPTIRMAK”

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin, çocuklara karşı şefkatli, iyi niyetli ve sabırlı olunması gerektiğini kaydetti. Bütün çocukları sporun güzellikleriyle buluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Şahin, şunları dile getirdi: “Gelen velilerle iyi diyaloglar kurun. Kurumun gülen yüzü olun. Sporla çocuklarımıza vizyon ve ufuk kazandırmak istiyoruz. Ruhen ve bedenen daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için çocuklarımızı spor yapmaya teşvik etmeliyiz. Spor yoluyla mana değerleri kazandırmak istediğimiz çocuklarımızı yine sporun güzellikleri ve ahlakıyla tanıştırmak istiyoruz. Biz sahip çıkmazsak bu çocuklar sokaktaki kötülüklerin içine düşecektir. Toplumun bütün katmanlarına iyi niyeti, kaliteli insan olmayı aşılarsak çocuğumuzu da kendimizi de korumuş oluruz. Onun için bu işi sahiplenmelisiniz. Bu işi sahiplenirseniz bu iş yürür. Bu işi ülkenize olan boyun borcu olarak görün.”

Geçen yıl Yaz Spor Okulları kursları sayesinde yaklaşık 30 bin çocuğun spor yaptığını hatırlatan Şahin, bu yıl hedefin 55 bin olduğunu belirterek, "25 spor branşında yaklaşık 270 antrenörle çalışma yapacağız. Yine Bursa genelinde de müdürlüğümüz ve diğer kurumlara bağlı yaklaşık 80 tane tesis bu faaliyetin hizmetinde olacak.” diye konuştu. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti