Yayaları Algılayan Yeni Mercedes Türkiye'de

Mercedes'in, yayaları algılayarak, otomatik olarak duran yeni 'Maybach S-Serisi' 1.035 milyon liradan başlayan fiyatıyla Türkiye'de satışa sunuldu.

Lüks araba üreticisi Mercedes'in, yayaları algılayarak, otomatik şekilde duran yeni 'Maybach S-Serisi' 1.035 milyon liradan başlayan fiyatıyla Türkiye'de satışa sunuldu.

ÖNÜ ARKAYI KONTROL EDİYOR

Mercedes'ten yapılan izahatda, yeni 'Maybach S-Serisi'nde, belde trafiğinde çarpışmaları önlemeye ve arkadan gelebilecek tehlikeli vaziyetleri ortadan kaldırmaya destekçi bulunan Pre-Safe® Plus sistemi bulunuyor.

OTOMATİK FREN YAPIYOR

Maybach S-Serisi'nin, Pre-Safe® Plus sistemi ile, tıpkı sürede yayaları algılayarak 50 kilometreye kadar bulunan hızlarda çarpmaları önlemek üzere otomatik şekilde frenleri harekete geçirdiği ve dörtlü flaşörlerini yakıp söndürerek acil hallerde trafiği uyardığı belirtilerek şu özelliklere ait bilgiler verildi:

YAYALARA DİKKAT EDİYOR

'Acil Fren Destek Sistemi BAS PLUS', karşıdan gelen trafiği ve yayaları algılayarak sürücü yönünden uygulanan fren gücünü buna kıyasla artırıyor. Direksiyon Yardımcısı ve Start/ Stop fonksiyonu bulunan DISTRONIC PLUS, gezi esnasında öndeki vasıta ile güvenli takip mesafesini koruyor, hızını öndeki vasıtaya kıyasla ayarlıyor.

ŞERİT TAKİP SİSTEMİ

'Aktif Şerit Takip Yardımcısı', otomobilin istemsizce şeridi terk etmesi zorunda direksiyonda hissedilir bir titreşimle sürücüyü uyarıyor, gerektiğinde aktif şekilde müdahale ederek vasıtası yine şeridine taşıyor. 'Adaptif Uzun Far Yardımcısı' trafikteki öteki sürücülerin gözlerini kamaştırmadan uzun farların en aktif biçimde kullanılmasını sağlıyor.

'Gece Görüş Yardımcısı PLUS' uygulanan kızıl ötesi ışınlar ve termal görüntüleme teknolojileri katkısı ile yolu tarayarak aydınlatma dışında kalan alanda yaya saptama edildiğinde, otomatik şekilde devreye giriyor, gösterge panelinde yayayı gösteriyor ve hem sürücüyü hem de yayayı uyarmak için ilgili taraftaki far katkısı ile üç kez İkaz ışığı yakıyor.

DÜNYANIN EN SESSİZ ARACI

Maybach S-Serisi'nin, sahip bulunduğu yalıtım katkısı ile dünyanın en sessiz vasıtası S-Coupé'den bile daha sessiz bulunduğu söylendi ve 'Araç içerisinde yel ve vasıta sesi bulunmamakta denecek kadar az duyuluyor ve bilhassa geri koltuktaki yolcular azami konfor seviyesinde Ülkü bir dinlenme ve meslek ortamında gezi etme olanağı buluyor.

BOYUTLARI

Mercedes-Maybach S-Serisi, 5 m. 45 santimetre uzunluğu ve 3 m. 37 santimetre mesafesiyle öteki S-Serisi araçlardan 20 cm daha iri ve geri kapısının 66 mm kısaltılmasıyla geri koltukların kapı çizgisinin gerisinde kalarak gizlilik ve imtiyaz hissi yaratıyor.

'Mercedes-Maybach S-Serisi'nin iç tasarımı, trend belirleyici ayrıcalıkla, stili ve üstünlüğü bir arada sunuyor' denilen izahatda, 'Şoför kullanımına hususi şekilde tasarlanmış Maybach S-Serisi'nde geri koltuktaki yolcular, lüks bir salon tarzı ile uygar bir lüks ile çevreleniyor ve azami genişlik ile ferahlık duygusu hissediliyor.

GÜMÜŞ KADEHLERİ VAR

'Geleneksel S-Serisi'nin bütün imkanlarına ilave şekilde sunulan fazla aşırı sayıda farklı iç mekan özelliği, Mercedes-Maybach S-Serisi'nin önder konumunu vurguluyor. Bunların içerisinde iki tane gümüş kaplamalı şampanya kadehi de yer alıyor.




Kaynak: HABERLER.COM

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında