Yavaş: Provokatif eylemlerle CHP-MHP çatışması çıkarılmak isteniyor

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, seçimlere az bir süre kala, provokatif eylemler yapılacağı bilgisi aldıklarını ve bunun yaşanmaması için tüm vatandaşların sağduyulu hareket etmesi gerektiğini bildirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, seçimlere az bir süre kala, provokatif eylemler yapılacağı bilgisi aldıklarını ve bunun yaşanmaması için tüm vatandaşların sağduyulu hareket etmesi gerektiğini bildirdi. Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kötü niyetli kişilerin MHP görselli araçlarla konvoylarımıza saldırarak MHP-CHP çatışması izlenimi yaratmaya çalıştıklarını öğrendik. Biz, birlik ve beraberlik için çalışıyoruz. Tüm tarafları bu provokasyonu boşa çıkartmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

    Geçtiğimiz gün İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelen Mansur Yavaş konuşmasına başladığı sırada bir kişi yerinden kalkarak toplantıyı provoke etmek istedi. Şahsın görevliler tarafından salondan çıkarılmasının ardından, kalabalık bir grupla tekrar gelen şahıs, Mansur Yavaş ve Fethi Yaşar’ın ekibine saldırarak, dışarıda seçim araçlarının camlarını kırdı. Olayda CHP Gençlik Kolları üyesi bir kişi de aldığı darbelerle yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

    Yaşanan bu olayların ardından provokatif eylemler yapılacağı bilgisini aldıklarını belirten Yavaş, bu konuda vatandaşların duyarlı olmalarını istedi. Kirli siyasetin seçimlere etki etmemesi gerektiğine değinen Yavaş, Twitter adresinde şu uyarıda bulundu: “Kötü niyetli kişilerin MHP görselli araçlarla konvoylarımıza saldırarak MHP-CHP çatışması izlenimi yaratmaya çalıştıklarını öğrendik. Birlik ve beraberlik için çalışıyoruz. Tüm tarafları bu provokasyonu boşa çıkartmaya davet ediyorum.” CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında