Yavaş: İmar değişikliklerinde köylüler mağdur edilmeyecek

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara'nın yakın köylerinde yaşanan emsal artışları ve imar değişiklikleri ile büyük rantların ortaya çıkığını belirtti.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara'nın yakın köylerinde yaşanan emsal artışları ve imar değişiklikleri ile büyük rantların ortaya çıkığını belirtti. "Buranın imar planının geciktirirsek gelir buralarda birileri bu arsaları toplar, topladıktan sonra bir bakarsınız birilerinin gökdeleni olur." diyen Yavaş, imar değişikliklerinde köylünün mağdur edilmeyeceğini söyledi. Yavaş, "Emsal varsa onlar için var olacak. Bir başkasının eline malınız gittikten sonra değerlenmesi kul hakkına girer, haramdır." ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler kapsamında Ankara'nın Karataş, Mühye ve Yakup Abdal Köylerini ziyaret etti. CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen'in de eşlik ettiği ziyaretlerde konuşan Belediye Başkan Adayı Yavaş, Ankara'ya yakın olan köylerde yaşanan imar sorunun çözüme kavuşturmak için çalışacaklarını kaydetti. "Buranın imarını bir an evvel yapacağız. Torunlarınızın torunlarının da bunu beklemesine izin vermeyeceğiz." diyen Yavaş, imar planları üzerinden bazı kesimlerin yüksek rantlar sağladığını ve buna son vereceklerini ifade etti.

"Buranın imar planının geciktirirsek gelir buralarda birileri bu arsaları toplar, topladıktan sonra bir bakarsınız birilerinin gökdeleni olur. Herkese 0,50 emsal verilir birilerine gökdelen verilir." diyen Yavaş, 30 tane imar artışıyla ortaya çıkan rant 18 katrilyonun hesabının verilemediğini söyledi. Yavaş, "Ben bu parayı belediyeye aktaracağım dediğim zaman Sayın Gökçek televizyona bağlandı. Sen bu rantı belediyeye aktaramazsın dedi. Şimdi ortada bir rant olduğu belli. Bunda inkar yok. Yani siz 30 tane emsal değişikliği ile 18 katrilyonu aktarıyorsunuz da Mansur Yavaş bunu belediyeye aktaramaz mı sanıyorsunuz. Bundan sonra rant varsa kent halkının rantıdır." ifadelerini kullandı.

Ankara köylüsünü ezdirmeyeceklerini belirten Yavaş sözlerine şöyle devam etti: "Emsal varsa onlar için var olacak. Bir başkasının eline malınız gittikten sonra değerlenmesi kul hakkına girer, haramdır. Ankaralılar bu harama müsaade etmeyin artık. Kul hakkına ortak olmayın artık. Değiştirin. 20 yıldır aynı yemeği yiyorsunuz, 5 yılda Beypazarı baklavası ikram edelim. Tatlı yiyip tatlı konuşalım"
CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti