Yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolü kaybetti TIR'ın altında can verdi

Mersin’in Silifke ilçesinde kısa süre etkili olan yağış nedeniyle Silifke-Konya Karayolunda 3 ayrı kaza meydana geldi. Kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.İlk kaza Silifke Orkaören Mahallesi Yediinler mevkiinde yaşandı....

Mersin’in Silifke ilçesinde kısa süre etkili olan yağış nedeniyle Silifke-Konya Karayolunda 3 ayrı kaza meydana geldi. Kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

İlk kaza Silifke Orkaören Mahallesi Yediinler mevkiinde yaşandı. Karaman’dan Silifke’ye gelen Halil Çınar (37) yönetimindeki 70 DY 152 plakalı otomobil aşırı yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolünü kaybedince, Silifke’den Konya’ya çimento taşıyan Mustafa Gergin yönetimindeki 42 DRK 18 plakalı TIR'la çarpıştı. Kazada otomobil sürüsü Halil Çınar, araç içine sıkışarak olay yerinde hayatını kaybetti.

AKRABASI SANDI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Kazanın ardından olay mahalline 112 Acil ambulansı, jandarma ve trafik polisi ekipleri çağrıldı. Jandarma olası kazaların önlenmesi amacıyla yolda geniş güvenlik önlemleri aldı. Kazayı görerek duran diğer sürücüler TIR şoförünün ölen şahsın yanında başkası da vardı demesi üzerine bir yanı uçurum olan bölgede arama yapıldı Aramalar sonunda kimsenin olmadığına karar verildi. Olay yerinde ölen kişinin ismini öğrenen başka bir sürücü Silifke’nin Mara köyünden Çınar sülalesinden olduğunu öğrenince kaza mahallinde gözyaşlarına boğuldu.

Olaya karışan TIR şoförü Mustafa Gergin ise jandarma ekipleri tarafından göz altına alındı.TIR şoförü Mustafa Girgin, “Aşırı yağmur vardı. Taksi Karşıdan gelirken baktım direk benim üzerime geliyor. Ben sağa kaçtım o geldi, ben kaçtım o geldi. Sağ taraftan direk gelip, benim aracın altına girdi. Ben yağmur yağdığı için çok yavaştım. Yağmurda çok süratli geldiği için aracını kaydırdı ve bana çarptı.” dedi.

Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından araç içinde sıkışan Halil Çınar’ın cansız bedeni çıkartıldıktan sonra Silifke Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

2 AYRI KAZADA 3 KİŞİ YARALANDI

Bu arada diğer iki kazada ise Çamdüzü mevkiinde kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü yitiren 33 AVL 55 ve 33 KC 451 plakalı araç sürücüleri, araçlarını kontrol edemeyince araçlar yan yattı. Otomobillerde bulunan 3 kişi, kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, yaralılara ilk müdahale olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır