WIN Eurasia Fuarı başladı

"İstanbul Dünya Ticaret Merkezi kesinlikle sadece kaliteli fuar mekanı sağlayan bir şirket misyonuyla faaliyetlerini devam ettirecektir. Onun dışında burada bu güzel fuarları yapan firmaların alternatifi bir çalışmanın içinde olmayacaktır"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "İstanbul Dünya Ticaret Merkezi kesinlikle sadece kaliteli fuar mekanı sağlayan bir şirket misyonuyla faaliyetlerini devam ettirecektir. Onun dışında burada bu güzel fuarları yapan firmaların alternatifi bir çalışmanın içinde olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Hannover Fairs Turkey'den yapılan açıklamaya göre, endüstriyel ticaret fuarı Hannover Messe'nin bölge pazarındaki temsilcisi olan WIN Eurasia Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Törene, İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye Makina Federasyonu (MAKFED) Başkan Yardımcısı M. Sefa Targıt, Deutsche Messe AG Kıdemli Başkan Yardımcısı Arno Reich ile ve WIN Eurasia destekçisi sivil toplum örgütleri, katılımcı firma temsilcileri, sektör profesyonelleri katıldı.

Açıklamada, açılıştaki konuşmasına yer verilen İTO Başkanı Şekib Avdagiç, WIN Eurasia'nın İstanbul'da yapılan fuar süreçlerinin yüz akı olan fuarların başında geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"WIN Eurasia, niteliğiyle, içeriğiyle, konseptiyle, görüntüsüyle diğer fuarların önüne çıkıyor. İTO olarak bu fuar merkezinin ana hissedarıyız. Kısa sürede kullanıcılarımızın çok daha konforlu bir alt yapıyla fuar yapmaları imkanını sağlamak için gayret gösterdik. İnşallah İstanbul'un ve Türkiye'nin en kaliteli fuar merkezi haline gelmesi konusundaki süreçlerine devam edeceğiz. WIN Eurasia 6 salonda açıldı. Bir an önce 8 salon, sonra mümkünse 11 Salona genişlemesi konusunda bir potansiyel olduğunu gözlemliyoruz. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi konusunda net bir duruşumuz var. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi kesinlikle sadece kaliteli fuar mekanı sağlayan bir şirket misyonuyla faaliyetlerini devam ettirecektir. Onun dışında burada bu güzel fuarları yapan firmaların alternatifi bir çalışmanın içinde olmayacaktır. Bu konuda kırmızı çizgimiz vardır. Bu konudaki en önemli çözüm ortağınız olan Hannover Fairs Turkey başta olmak üzere bütün kaliteli, nitelikli fuar yapmak isteyen, büyük, küçük, orta tüm fuar organizatörleri için çalışmalara devam edeceğiz."

Deutsche Messe AG Kıdemli Başkan Yardımcısı Arno Reich de 4 gün boyunca dünyanın dört bir yanından gelen ve imalat sanayini her yönden 360 derece temsil eden çok çeşitli sektörlerden ticaret profesyonellerinin İstanbul'da aynı çatı altında ağırlayacaklarını bildirdi.

MAKFED Başkan Yardımcısı M. Sefa Targıt ise WIN Eurasi Fuarı'nın endüstri alanında makine ve imalat sistemleri ile ilgili teknoloji ürünlerini Türkiye'de tanıtmaya ve tanımaya imkan sunan önemli bir buluşma noktası olduğuna işaret ederek, "Fuarda bugünün ve geleceğin dijital çözümlerini görebileceğiz. Bu bakımdan ilginç bir fuar deneyimi yaşayacağız. Makine pazarının, 2022'de yaklaşık olarak 50 milyar dolar seviyesine çıktığını hesaplıyoruz. 2022'de serbest bölgeler de dahil olmak üzere 25,5 milyar dolar ihracat yapma becerisini gösterdik. Kendi rekorumuzu kırdık. Pandemi koşullarına rağmen son 5 yılda ihracatımızı her yıl ortalama yüzde 9 arttırdık." ifadelerini kullandı.

Verilen bilgiye göre, fuarda bu yıl Türkiye ile birlikte Avrupa, Asya ve Orta-Doğu bölgelerinden 500’ün üzerinde firma katılımcı olarak yer alıyor. Sektörü domine eden başlıca ülkeler arasında yer alan Almanya, Tayvan, Çin ve Kore ise özel ülke pavilyonlarında en yeni ürün ve teknolojilerini sergiliyor. 100 ülkeden 39 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapması beklenen fuarda, bu yıl Türkiye haricinde ziyaretçi katılımı arasında Almanya, İtalya, Cezayir, Fas, Tunus, Mısır, İran, İsrail gibi imalat sanayi için önemli pazar ülkeleri öne çıkıyor.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti