"Verilerin Fed'e harekete geç diye bağırdığı bir ortamda değiliz"

- St. Louis Fed Başkanı Bullard: - "Verilerin Fed'e harekete geç diye bağırdığı bir ortamda değiliz" - "Faizleri biraz artırmaya tamam fakat bu aşamada ekonominin yolunda kalması ve enflasyonun hedefe yakın seyretmesi için büyük bir ayarlamaya ihtiyaç duyulduğunu düşünmüyorum"

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) St. Louis Şubesi Başkanı James Bullard, bankanın gelecek birkaç yıl boyunca düzenli faiz artırması gerekmediğini belirterek, "Verilerin Fed'e harekete geç diye bağırdığı bir ortamda değiliz" dedi.

Bullard, Bloomberg TV'ye verdiği mülakatta, ABD ekonomisinin Fed'in yılda 3 kez faiz artırmasını desteklemeyeceğine işaret etti.

"Faizleri biraz artırmaya tamam fakat bu aşamada ekonominin yolunda kalması ve enflasyonun hedefe yakın seyretmesi için büyük bir ayarlamaya ihtiyaç duyulduğunu düşünmüyorum" değerlendirmesini yapan Bullard, Fed yetkililerinin gelecek birkaç yıl içinde kademeli ancak düzenli faiz artırımlarına gitmeye yönelik temel senaryosunun yanlış olduğunu söyledi.

Bullard, ayrıca bu yıl sadece bir faiz artışının kendi projeksiyonları açısından yeterli olduğunu ancak ikincisine karşı çıkmayacağını dile getirdi. Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) bu yıl oy hakkı bulunmayan Bullard, "Verilerin Fed'e harekete geç diye bağırdığı bir ortamda değiliz" dedi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, bankanın 2018 ve 2019 yıllarında hiç faiz artırmamasından yana olduğunu sözlerine ekledi. Bullard, Fed'in planlı rotasyonu çerçevesinde 2019 yılında oy kullanma hakkı kazanacak.

Fed'in para politikasını belirleyen FOMC'nin 14-15 Mart'ta yayınladığı ekonomik projeksiyonlara göre, 17 Fed yetkilisinin 2017, 2018 ve 2019 yıllarına ilişkin medyan beklentisi her sene üçer defa faiz artırılmasını öngörüyor.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında