Vatan Kargo kimin sahibi kimdir?

Vatan Kargo kimin, sahibi kimdir? Vatan Kargo, korona günlerinde en çok ihtiyaç duyulan sektörde adı yeni duyulan şirketlerden biri oldu. Adı sıkça duyulan bu şirketin kimin olduğu, sahibinin kim olduğu merak ediliyor.

Vatan Kargo kimin, sahibi kimdir? Vatan Kargo veya Vatan Lojistik şirketinin kimin veya kimlerin olduğu sorusu son günlerde bu kargoyla iş yapan birçok vatandaşın kafasında soru işareti olarak duruyor. Şikayet var sitesinde hakkında birçok şikayet olduğu halde cevap vermediği görülen şirketin mağdur sayısı her geçen gün artıyor. Peki, Vatan Kargo kimin, sahibi kimdir?

Vatan Kargo'nun sahipliği konusunda güvenilir bilgi bulamadık dersek yerinde bir tanım olur; çünkü şirketin resmi internet sitesinde sahipleri, yönetim kurulu ve genel tanıtım bilgileri yer almıyor. 

Şirketin resmi belgelerde tam adı "Vatan Kargo Yurtiçi ve Yurtdışı Taşımacılık A.Ş" olarak geçiyor. 

Şirket ilk kuruluş tarihini 20 Haziran 2018 tarihinde İstanbul Ticaret Odası'na kayıt yaptırmış. 

Şirketin sahibi ve kurucu olarak Fas uyruklu Souad Bouaddi isimli bir kişi görünüyor. Bu kişinin 27 Temmuz 2020 tarihinde soyadını Kutlu olarak değiştirdiği yine resmi belgelerde yer alan bilgilerden biridir.

Şirketin genel merkezi İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunuyor. Resmi internet sitesinde 19 Mayıs Mah. 19 Mayıs Cad. No:4, Kat:13 Nova Baran Plaza Şişli/İstanbul adresi bulunurken; LinkedIn sayfasında ise "Cemal Sururi Sokak, Halim Meriç İş Merkezi, Şişli, İstanbul 34394, TR" adresi bulunuyor. Adreslerden birinin eski olduğu tahmin ediliyor.

Ancak şirketin  LinkedIn hesabında yer alan bir bilgilendirme yazısı bulunuyor. 

Herhangi bir somut verinin yer almadığı yazıda ise şirketin bilgilendirme yazısında, şirketin 2012 yılında Vatan Lojistik adıyla kurulduğu, 2018 yılında ise Vatan Kargo olarak yoluna devam ettiği belirtiliyor. 

Türkiye genelinde 19 bölge ve 6 ara transfer merkezi ile 145 şuleri olduğu belirtilen yazıda 425'ten fazla araç filosu bulunduğu belirtiliyor. 

Söz konusu yazıda şöyle deniliyor: Vatan Kargo, bugün; 19 bölge müdürlüğü, 6 ara transfer merkezi, 145 şube, 425 den fazla araçtan oluşan filosu ve 1190 kişiye yakın uzman kadrosuyla, kurum ve kuruluşa hizmet veren, Türkiye'nin en kaliteli hizmet erişim ağına sahip, öncü taşımacılık kuruluşudur.

VATAN KARGO İLE İLGİLİ ŞİKAYET SİTELERİNDEKİ YORUMLAR

Vatan Kargo şikayet konusunda çok sayıda mağdur olduğu görülüyor. Normal şartlarda bütün kargo şirketlerinin belli bir oranda şikayet edilmesi tolere edilebilir. Ancak bu şirketlerin birçoğu genellikle şikayetlere geri dönüş yaparak çözüm yolu bulmaya çalışıyor. 

İşte Vatan Kargo hakkında ŞikayetVar sitesinde yer alan şikayetlerden bazıları: 

Vatan Kargo Teslim Edilemeyen Kargom 153895120222 takip numaralı kargomuz 5 Ocak 2021 tarihinde Bitlis ilinden çıkmış olup, kargom 8 gündür elime ulaşmadı. Müşteri hizmetlerini arıyorum, böyle bir kargo yok. Takip numarası yok, biz kargo olarak,250 bin tl zarar ettik. Sizinle uğraşamayız diyorlar, bu nasıl bir hizmet anlayışıdır ya.
Vatan Kargo Ürün Evliya Çelebi Gibi Her Yeri Geziyor 2598618120211 Elazığ'dan Düzce'ye kargo verdim 9 gün oldu ulaşmadı kargoyu ben sırtıma alıp gitseydim şimdiye varmıştım. Bu nasıl sorumsuzluk kargoyu arıyorum döneceğiz deyip dönülmüyor gönderdiğim maldan 5 bin tl zarar ettim yok biz yeni firmayız sen Yeni firma olabilirsin ona göre hizmet sağla.
Vatan Kargo 11 Günde Kargo Gönderemeyen Firma! Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi araştırma görevlisi kargosu için 31.12.2020 tarihinde evraklarımı hazırlayıp 19749311220201 takip numaralı kargoyu Çanakkale'den Mersin'e gönderdim. Aradan 11 gün geçmesine ve bugün (11.01.2021) başvuruların son tarihi olmasına rağmen, kargom Ankara'da görünüyo...
Vatan Kargo Kargom Kaybolmuş Mağdur Ediliyorum! 26 Aralık perşembe günü Vatan Kargo'nun Şırnak/İdil ilçesinden tokat'a verilen kargom kayıp! Kargo zaten yeni kurulduğu için takip sistemleri yok bunu bile bile kargoyu tercih ettik ama ne bilelim kaybedeceklerini. Kargo yetkilileriyle görüşmemizde aldığımız cevap ne aktarma noktalarında ne kargoya ...

Şirketin sahipleri ve resmi bilgileri konusunda elimize yeni bilgiler geçtiği anda sizlerle paylaşacağız.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında