Van Valiliği'nden konteyner kentlerde kalan ailelerle ilgili açıklama

Van Valiliği, 2 yıl önce meydana gelen depremlerden sonra yerleştirildikleri konteyner kentlerde yaşayan ailelere ilişkin açıklama yaptı.

Van Valiliği, 2 yıl önce meydana gelen depremlerden sonra yerleştirildikleri konteyner kentlerde yaşayan ailelere ilişkin açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, "Kara propaganda olarak sosyal medyada yayılan haberlerin gerçekle ilgisi bulunmamaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın sosyal medyada yer alan haberlere itiyatla yaklaşmaları tavsiye edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

    Van Valiliği, Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından yerleştirildikleri konteyner kentlerden çıkmayan 256 aile ilgili sosyal medyada yalan yanlış haberlerin gezdiğini belirten bir yazılı basın açıklaması yaptı.

    Ağustos ayı itibariyle Van'da genelinde 275 ailenin konteynerlerde yaşadığının belirtildiği açıklamada, bu ailelerin ekonomik durumu araştırılarak yardıma ihtiyacı olan 156 ailenin kira desteği alabileceği kaydedildi. Bu çerçevede şuana kadar 75 aile kira yardımı desteğinden yararlanmaya başlandığı açıklamada, "Valiliğimiz, 'Toplum Yararına Çalışma Programı' seçeneğinden konteyner kenti boşaltan vatandaşlarımızı iş bulma konusunda desteklemektedir. Şüphesiz hem konteyner kenti boşaltan ve hem de henüz boşalmamış vatandaşlarımız ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın genel desteklerinden (Şartlı Nakit Transferi, sağlık yardımı vb) yararlanmaya devam etmektedir." denildi.

    Konteyner kentte yaşayan vatandaşlarla Valilik yetkililerin yaptığı görüşmelerde, vatandaşların taleplerinin farklı farklı olduğu vurgulandığı açıklamada şöyle denildi: "Yürümekte olan hukuk düzenimiz itibarıyla, konteyner kentte yaşamaktan kaynaklanan bir üstün hakkın varlığını kabul etmek mümkün değildir. Dolayısıyla buna bağlı olarak ifade edilen konut talebi karşılanabilir değildir. Nitekim bu durum vatandaşlarımızla Valiliğimizin yaptığı toplantılarda ve diğer temaslarda çok açık biçimde belirtilmiştir. Dolayısıyla ev verilmediği takdirde konteyner kenti boşalmak istemediklerini beyan eden vatandaşlarımızın talebi hukuki olmadığı gibi adil de değildir. Bu nedenle de uygulanabilir bulunmamaktadır. Kara propaganda olarak sosyal medyada yayılan haberlerin gerçekle ilgisi bulunmamaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın sosyal medyada yer alan haberlere itiyatla yaklaşmaları tavsiye edilmektedir.

    Öte yandan konteyner kentte yaşamakta olan vatandaşlarımızın devletimizin sıcak çağrısını kabul edeceğine inancımız tamdır." CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti