Vali Coş, Sakarya'ya uğurlandı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan son Valiler Kararnamesi ile Sakarya’ya atanan Vali Hüseyin Avni Coş, Adana’dan törenle uğurlandı. Valilik önünde düzenlenen törene kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri...

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan son Valiler Kararnamesi ile Sakarya’ya atanan Vali Hüseyin Avni Coş, Adana’dan törenle uğurlandı.

Valilik önünde düzenlenen törene kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Törende konuşan Vali Yardımcısı Halis Arslan, Vali Coş’un evrak, laf ve dedikodu yerine hizmet ürettiğini söyledi. Konuşmasında gözleri dolan Vali Yardımcısı Arslan, “Vatanını en çok seven görevini en iyi şekilde yapandır’ düsturuyla çalışmış, koşmuş koşturmuş, coşmuş coşturmuştur diyorum ve yolu açık olsun diyorum.” diyerek Vali Coş’a çiçek takdim etti.

Arslan’ın ardından mikrofona gelen Vali Hüseyin Ani Coş da “Arkadaşlarımızla beraber elimizden geldiğince, bile bildiğimiz ölçüde, doğru olduğuna inandığımız istikamette devletimize ve aziz milletimize hizmet etmeye çalıştık.” dedi. Doğrulukları, iyilikleri çoğaltmaya, yanlışlıkları azaltmaya çalıştıklarını vurgulayan Vali Coş, “İnşallah, vazifemizi elimizden geldiğince iyi yapmaya çalışmışızdır. Biz bu hususta vicdanen müsterih olarak gidiyoruz. Bilebildiğimiz ölçüde eksik bırakmamaya çalıştık. Herşey fani, her şey geçici. Bir meşhur söz var, ‘Mahkeme kadıya mülk değildir’ aynen öyle. Dünya da hiç kimseye mülk değildir. Bu yüzden herkes öngörüldüğü süre çerçevesinde burada, şurada, orada ömrünü tamamlamaya çalışıyor. Tabii ki aslolan hizmet etmek. Biz de Adana’ya ihtiyacı olan hizmetleri imkanlarımızın tamamını kullanarak vermeye çalıştık. Hizmetlerimize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Ve hepinizden helallik istiyoruz. Hakkınızı helal edin.” diye konuştu.

Vali Coş artık Sakarya’da da gönlü, kalbi Adana ve Adanalılar için atan bir kardeşleri olduğunu da sözlerine ekledi. Coş’un konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adanalılar adına kendisine çiçek taktim etti. Vali Coş daha sonra kendisini uğurlamaya gelenlerle tek tek tokalaşarak vedalaştı. Vali Coş ve eşi daha sonra makam aracına binerek alandan ayrıldı. Vali Coş ayrılırken koruma araçları da sirenlerini çaldı. Uğurlama törenine Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu da katıldı.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında