Uzun ve muhteşem saçların sırrı

Uzun ve muhteşem saçların sırrı , sağlıklı saçlara sahip olmak , bakımlı saçlara sahip olmak , saç maskeleri tarifi


Uzun ve muhteşem saçların sırrı

Bazı kadınlar için uzun saçlara sahip olmak çok önemlidir. Ancak hem uzun hem de sağlıklı saçlara sahip olmak hiç de kolay değil. Bunun için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir.


Beslenmeye dikkat et

Sağlıklı beslenmek, sağlıklı saçlara sahip olmak için çok önemlidir. Saç hücrelerini canlı tutmada etkin rol oynayan proteindir. Et, soya ve fındık , süt ürünleri yalnızca kasları güçlendirmiyor bununla birlikte saçların hızlı gelişimine de katkı sağlar.


Su saçlara hayat verir

Vücuttaki suyun yeterli olmaması metabolizmayı ve organizmayı zayıflatır. Vücudun istenilen seviyede çalışması için günlük 6 ile 8 bardak su içilmesi gerekir. Bu sayede saçlar olduğundan daha parlak ve güçlü görünür.


Saç kırıklarından kurtulmak

Kırık saç uçlarıya gezmeyin! Düzenli olarak saçlarınızın uçlarınızı kestirin. Kırık saç saçlarınızın uzamasını engelleyecektir.  


Saçın yıkanması önemlidir

Cilt gibi saçların da koruyucu tabakası vardır. Saçların aşırı yıkanması bu tabakanın zayıflamasına neden olur. Haftada 2-3 defadan fazla saçları yıkamak saçların erken yağlanmasına neden olur. Aksi durumda saçlarınız cansız ve solgun görünecektir.

Besleyici maskeler uygulanmalı

Cilt gibi saçları da beslemeyide unutmamalıyız. Saç tipine uygun maskelerin uygulanması saçların sağlıklı görünmesini sağlar.

Saç taramak önemlidir

Saçları tararken çok dikkat edilmelidir. Saçların köten uca doğru değil, uçtan köklere doğru taranması gerekir. Bu şekilde saç daha az zarar görür.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında