Urla'da HDP'ye saldırı İzmir'de protesto edildi

İzmir’in Urla ilçesinde dün yapılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine yönelik saldırı, partililer tarafından protesto edildi.

İzmir’in Urla ilçesinde dün yapılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine yönelik saldırı, partililer tarafından protesto edildi. Saldırıyı protesto etmek için HDP ile Barış ve Demoratik Partisi (BDP) üyesi grup, Konak ilçesi Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplandı.

Grup adına açıklama yapan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur, "Türkiye'de 80 yıldan bu yana ekilen ırkçılık tohumunun hâlâ kurumadığını görüyoruz. Dün Urla'da olan şey, bütünüyle bununla ilgilidir. Urla'ya daha varmadan, saldırı hazırlığında olunduğunu öğrenip emniyet yetkililerini aradık. Bize tüm güvenlik önlemlerinin alındığını söylediler ama daha ilçeye girer girmez grubun saldırısına uğradık. Yaralanan arkadaşlarımız oldu. Valilik ve emniyet yetkilileriyle görüşeceğiz, sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmasını isteyeceğiz." dedi. Uğur, olayda yaralananların isimlerini de okudu. Grup, açıklamanın ardından, "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Faşizme karşı omuz omuza" gibi sloganlar atarak olaysız bir şekilde yürüdü.

Söz konusu saldırı, Urla Belediyesi'nin de bulunduğu meydanda yaşanmıştı. HDP İlçe Başkanlığı binasında seçim bürosu açılışı için hazırlık yapan partililer, iddiaya göre polisin aleyhinde slogan attı. Bunun üzerine çevrede toplanan vatandaşlar tepki gösterdi. Urla'da HDP'lilere izin vermeyeceklerini söyleyen kalabalık bir grup, HDP ve PKK aleyhine sloganlar atmaya başladı. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, vatandaşların HDP binasına doğru yürümeye başlaması üzerine biber gazıyla müdahale etti. Gruptan bazı kişiler, yakında bulunan HDP ilçe binasına plastik sandalye attı. Partinin seçim otobüsü de taş yağmuruna tutuldu. Grup, MHP Urla Belediye başkan adayı Hüseyin Akgül'ün konuşmasının ardından dağıldı. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti