Urfalı Aziz Hoca kimdir, neden öldü?

Urfalı Aziz Hoca olarak bilinen Abdülaziz Kutluay Hoca vefat etti. Peki, Urfalı Aziz Hoca kimdir, neden öldü?

Kamuoyunda Urfalı Aziz Hoca olarak bilinen Abdülaziz Kutluay Hoca hakkın rahmetine kavuştu. Peki, Urfalı Aziz Hoca kimdir, neden öldü?

Namaz Gönüllüleri Platformu'nun gönüllü üyelerinden birisi olan Urfalı Aziz Hoca'nın ölüm haberini Namaz Gönüllüleri Platformu Sözcüsü Abdullah Yıldız verdi. 

Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "URFALI AZİZ HOCAMIZ  (ABDÜLAZİZ KUTLUAY) vefat etti. Ömrünü İslâm davasına adamıştı. Yılmaz bir İslâm davetçisi ve Namaz Gönüllüsü idi. "Sahabe Ansiklopedisi" ve "Namaz Darda Komaz" iki önemli eseridir. Allah gani gani rahmet eylesin; mekânı Cennet olsun inşaallah." dedi. 

70 yaşında olduğu öğrenilen Aziz Hoca'nın koronavirüs hastalığı nedeniyle hayatını kayebettiği öğrenildi.

Abdulaziz Kutluay 1950 yılında Şanlıurfa'da dünyaya geldi. Osman Efendi ve Fethiye Hanımın oğlu olan Abdülaziz Kutluay, müdeteyyin bir ailede yetişti, hayatı da öyle oldu.

Henüz bebekken annesini kaybeden Abdülaziz Kutluay, daha sonra üvey annesi tarafından büyütülmüştü.

İlk ve orta okulunu memleketi Şanlıurfa'da tamamlayan Kutluay,

Et ve Balık Kurumu'nda memur olarak çalışırken aynı zamanda burada yaptırılan camiye de gönüllü imamlık yapıyordu.

Bunun yanında aktif bir hayat yaşayan Aziz Hoca, ülkenin birçok şehrinde paneller, seminerler ve konferanslara katılarak Namaz konusunda önemli sohbetler vermişti.

Aziz Hoca aynı zamanda bir yazardı. Kitapları ise şöyle:

Mekke ve Medine'de ziyaret yerleri

Hz. Muhammed(SAV)'in Savaşları ve Sebepleri

İslam Tarihinde Şanlıurfa

Namaz Darda Koymaz

İşte Urfalı Aziz Hoca'nın sohbetinden bir buket:

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır