Üniversiteliler, down sendromlu ve zihinsel engelli öğrencilerle buluştu

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri ‘Her insan ayrı bir dünya’ projesi kapsamında kentteki down sendromlu ve zihinsel engelli öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi....

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri ‘Her insan ayrı bir dünya’ projesi kapsamında kentteki down sendromlu ve zihinsel engelli öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinin ‘Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi’ kapsamında down sendromlu ve zihinsel engelli öğrencilere yönelik birbirinden farklı etkinlikler düzenledi. Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı Koordinatörlüğünde Okutman Ferhat Çiftçi sorumluluğunda Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Netice Babrak, Hüseyin Yetkin, Celal Yücel, Hadis İlker ve Maruf Yalçın’ın ‘her insan ayrı bir dünya’ projesi ile kentte ki engelli öğrencilerle bir araya geldi. Kent merkezinde faaliyet gösteren Özel Özgür Adımlar Rehabilitasyon Merkezi idareci ve öğretmenlerinin işbirliğiyle hayata geçirilen proje ile down sendromlu ve zihinsel engelli öğrencilerle farklı etkinlikler yapıldı. Proje sayesinde engelli öğrencilerle iletişim kurduklarını ve onlarda çok güzel vakitler geçirdiklerini belirten grup sözcüsü Hüseyin Yetkin, bu tür ziyaretleri sürekli hale getireceklerini söyledi.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİ TANIMA ŞANSI BULDUK”

İlk defa down sendromlu ve zihinsel engelli öğrencilerle bir araya geldiklerini ve bu durum karşısında duygulandıklarını kaydeden grup sözcüsü Yetkin, şunları söyledi: "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında ‘her insan ayrı bir dünya’ projesini yaparken sıradan şekilde projeyi uygulayacağımızı düşünüyorduk. Ancak projede engelli kardeşlerimizle bir araya gelirken onların yaşantılarını gördük ve ne kadar fazla ilgiye ihtiyaç duyduklarına şahit olduk. Bu proje sayesinde engelli kardeşlerimizle iletişim kurabildik ve onlarla anlaşabildik. Proje olmasaydı belki de onları hiç tanıyamaz ve onları hiçbir zaman anlayamazdık. Projenin sonuna geldiğimizden dolayı üzüldük çünkü onlardan ayrıldık. Ama projenin bitmesi bizim onları ziyaret etmemiz ve onlarla bir araya gelmemize engel değil. Biz yinede gidip kardeşlerimizle yine buluşup onlarla etkinlikler yapamaya devam edeceğiz."

Proje kapsamında özellikle down sendromlu ve zihinsel engelli öğrencileri piknik, bireysel eğitimler, kurum içinde oyunlar, geziler ve sportif faaliyetlerde bulunduklarını kaydeden Yetkin, Özgür Adımlar Özel Rehabilitasyon Merkezi idarecileri ve öğretmenleri işbirliğiyle öğrencileri sosyalleştirme ve topluma kazandırma amacı güderek ‘Her İnsan Ayrı Bir Dünya’ sloganıyla uyguladığımız projemizle belki unutamayacağımız güzel vakitler geçirdik. Herkesi engelli kardeşlerimize yönelik daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu projeyi uygulamamıza vesile olan Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ekrem Atalan, okutman hocamız Ferhat Çiftçi ve Özel Özgür Adımlar Rehabilitasyon Merkezi idareci, öğretmenleri ve unutmayacağımız engelli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti