Türkiye'nin kredi notu yükseldi

Standard And Poors, Türkiye'nin kredi notunu B'den B+'ya yükselterek "yatırım yapılabilir ülkeler kategorisine" dahil etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunu "B"den "B+"ya yükselttiğini duyurdu. Ayrıca, Türkiye'nin kredi notu görünümünü "pozitif" olarak koruduğunu açıkladı.

EKONOMİK BEKLENTİLER VE POLİTİKA İYİLEŞMELERİ

S&P'nin değerlendirmesine göre, Türkiye'deki yerel seçimler sonrasında dış dengelenmenin etkisiyle para, maliye ve gelirler politikası arasında iyileşme bekleniyor. Kuruluş, önümüzdeki 2 yıl içinde portföy girişlerinin artmasını, cari açıkların daralmasını ve enflasyon ile dolarizasyonda düşüş öngörüyor.

ENFLASYON VE DOLARİZASYONDA DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Politika yapıcıların, cari açığın daralması ve dolarizasyonun tersine dönmesi durumunda enflasyonu düşürmeyi ve Türk Lirası'na olan güveni yeniden tesis etmeyi başarması halinde Türkiye'nin kredi notunun daha da yükseltilebileceği belirtiliyor.

TÜRKİYE EKONOMİSİNİN BÜYÜME ORANLARI VE TÜKETİCİ FİYAT ARTIŞI

Türkiye ekonomisinin bu yıl ve gelecek yıl yüzde 3 büyümesi bekleniyor. Tüketici fiyat artışlarının bu yıl için yüzde 55,8, gelecek yıl için ise yüzde 27,3 olacağı tahmin ediliyor.

DİĞER KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARININ DEĞERLENDİRMELERİ

Moody's ve Fitch Ratings gibi diğer kredi derecelendirme kuruluşları da benzer değerlendirmelerde bulundu. Moody's, ocak ayında Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e yükseltti. Fitch Ratings ise mart ayında Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya çıkarırken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e değiştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat paşalarını affetti Tamamen dondurulmuş beyin tekrar çalıştırıldı Aracını ilana koyan pişman olup geri çekiyor Erkan Yolaç hayatını kaybetti Aile hekimlerine yeni ilaç yazma yetkisi Cevdet Yılmaz'dan "tasarruf" açıklaması