Türkiye ve İslam dünyası Mısır’daki idam kararlarına sessiz kalıyor

Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye darbe yaparak ülke yönetimini ele geçiren zalim Sisi’nin, ülkedeki katliamlarının aralıksız devam ettirdiğini açıkladı.

Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye darbe yaparak ülke yönetimini ele geçiren zalim Sisi’nin, ülkedeki katliamlarının aralıksız devam ettirdiğini açıkladı. Arıkan, Tahrir Meydanı’nda binlerce kişiyi katleden darbecilerin 529 kişiye idam kararı verdiğini hatırlatarak, “Türkiye ve İslam dünyası, Mısır’daki Müslümanlar için verilen bu idam kararlarına sessiz kalıyor.” dedi.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda SP Kayseri İl Başkanlığı tarafından tepki ve idamların durdurulması için imza kampanyası başlattı. Burada açıklamada bulunan SP İl Başkanı Arıkan, Türkiye’nin ve İslam dünyasının Müslümanların idamı ile ilgili verilen karara tepki göstermediğini ve Mısır’a yönelik herhangi bir söylemde bulunmadıklarına dikkat çekti. Arıkan, Mısır’da binlerce kişinin katledildiği bir dönem bile uluslararası düzeyde demokrasi yanlısı olduklarını dile getiren batı ülkelerinin, ABD’nin Birleşmiş Milletleri’nin seslerini çıkarmadığını ve idam kararları ile ilgili de herhangi bir girişimde bulunmadıklarını anlattı. Saadet Partisi olarak bu zulmün karşısında olduklarını aktaran Arıkan, “Cezaevinde bulunan 529 kişi adım adım idama yürürken dünya Müslümanlarının sessizliği devam ediyor. Müslümanların bu sessizliği adeta “Ey Müslümanlar bu gidiş nereye” dedirtiyor. ABD, Avrupa ülkeleri, BM kınamaktan öte bir açıklama yapmıyor. Türkiye başta olmak üzere İslam ülkeleri de eleştirmekten başka bir şey yapmıyor” dedi.

İl Başkanı Mahmut Arıkan, her şey bittiğinde hatırlanacak tek şeyin olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bu hatırlanacak tek şey, “Düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.” Saadet Partisi ve Milli Görüş camiası hiçbir zaman dünyadaki hiçbir zulme sessiz kalmamıştır. Bu zulme de kalmayacaktır. Merhum liderimiz Necmettin Erbakan hocamızın yolu demek, 12 senedir iktidar da olup dünyanın en büyük zulmü, en büyük katliamı yapılırken eli kolu bağlı oturarak utanmadan meydanlarda darbeyi ve darbecileri kınamak değil. Ateşe göğüs geren İbrahim olmanın adıdır ve yoludur. Yine, Erbakan hocanın yolu demek Milli iradeye saygı adı altında STK’ların zulme sessiz kalışı ve daha sonrasında ise şehit edilen kardeşlerimizin gıyabi cenaze namazlarında el bağlamak değil. Hayat, iman ve cihad diyerek İslam Birliğini kurmanın adıdır.”

Mısır’daki Müslümanlara yönelik alınan idam kararlarına kadınlarda tepki gösterdi. SP’nin düzenlediği eylemde kadınlarda ellerindeki darbecileri protesto eden pankartlarla idamların durdurulması için çağrıda bulundular. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti