Türkiye, Suriye’deki ‘varil bombalı’ saldırıları şiddetle kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Esed rejiminin Halep şehrine yönelik, varil bombaları da kullanmak suretiyle sürdürmekte olduğu hava saldırılarını ‘şiddetle’ kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, Esed rejiminin Halep şehrine yönelik, varil bombaları da kullanmak suretiyle sürdürmekte olduğu hava saldırılarını ‘şiddetle’ kınadı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ölenler arasında çok sayıda kadın ve çocukların olduğuna dikkat çekilerek, ‘‘Esed rejiminin Halep kentine yönelik olarak yaklaşık bir haftadan bu yana, varil bombaları da kullanmak suretiyle sürdürmekte olduğu ve ayrım gözetmeksizin herkesin hedef alındığı hava saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda masum insanın ölümüne ve ayrıca, şehrin tarihi dokusunu yok ederek büyük ölçekli maddi hasara yol açan bu uygulamalar insanlık dışıdır. Kendi halkına ve şehirlerine karşı gerçekleştirdiği saldırılar Suriye rejiminin acımasızlığının yanı sıra aczini de göstermektedir.’’ ifadelerine yer verildi.

‘‘REJİM, ŞİDDET YÖNTEMLERİNDEN MEDET UMUYOR’’

Suriye’de süregiden ihtilafa siyasi bir çözüm bulunmasına yönelik gayretlerin yoğunlaştırıldığı bir dönemde dahi yaşanan gelişmelerin, rejimin, halkın meşru talepleri temelinde siyasi bir çözüm yerine şiddet yöntemlerinden medet ummakta ısrarlı olduğunu ortaya koyduğu kaydedildi.

‘‘ULUSLARARASI CAMİA HAREKETE GEÇMELİ’’

Dışişleri, ‘‘Uluslararası camianın bu kabul edilemez eylemlere tepkisini her alanda göstermesi, Suriye rejimine yakın olan ülkelerin de rejime insanlık dışı bu saldırılarını durdurması için uyarması çağrısında bulunuyoruz.’’ dedi.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti