Türkiye Kitap Fuarı açıldı

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı 38'inci kez Sultanahmet'te kapılarını okuyuculara açtı. Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışı dün yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ''İslam medeniyeti bilgi ve kitap medeniyetidir. Okumayı, anlamayı, aklını kullanmayı, bilgiye sahip olmayı emreden ve tavsiye eden birçok ayet-i kerime ve hadis-i şeriflerin varlığını hepimiz biliyoruz.'' dedi. Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Sultanahmet Meydanı'ndaki Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, 38 yıldır aynı ve olması gereken yerde fuarı düzenlemenin sevinci, mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ramazan ayının bilgi, bilinç ve idrak boyutunu canlı tutarak, fikri ve kalbi düzlemde farkındalık ve yenilenmeye vesile kılmak için her sene kitap ve kültür fuarı düzenlediklerini belirten Erbaş, ''Ramazan Kitapla Buluşuyor sloganıyla bu sene de İstanbul, Ankara, Gaziantep ve Almanya’da vatandaşlarımızla buluşacağız. Şu anda geleneksel hale gelen Sultanahmet Kitap ve Kültür Fuarı'mızı açıyoruz. Öğleden sonra da inşallah, Anadolu tarafından Büyük Çamlıca Camii'mizin iç avlusunda ilk kez düzenlenecek olan fuarımızın açılışını gerçekleştireceğiz. Bu seneki zenginliğimiz İstanbul acısından ikiye katlanmış oluyor.'' diye konuştu.

İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin de kitabın ilmin kapısı olduğunu vurgulayarak, ''Bizler de kitapla kanatlanan kadim bir medeniyetin temsilcileriyiz. İstanbul birleştiren, buluşturan, kavuşturan bir mananın sembolü. Bu yüce manayı mimarisinde, tarihinde, doğasında taşıyan İstanbul’umuz çağlar önce ilmin, irfanın ve sanatın merkezi olmuştur. ‘Ramazan kitapla buluşuyor’ sloganıyla yola çıkan ve bizleri de kitapların zengin dünyasında buluşturan bu fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.'' değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz ise 38 yıldır düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın İstanbullulara hayırlı olmasını diledi.

İBB iştiraki Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner de İBB Kültür AŞ'nin organizasyonda yer almasından onur duyduklarını belirterek, ''1985’te üniversite öğrencisi olarak geldiğim İstanbul’da harçlıklarımızın büyük bir bölümünü, bu fuarlarda kitap almak için harcardık. Bugün de bu fuarın bir paydaşı olarak katılmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.'' dedi.

Konuşmaların ardından fuar dualar eşliğinde kurdele kesilerek açıldı.

Katılımcılar daha sonra Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı alanını gezdi.

Etkinliğe İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt, yazarlar ve kitapseverler katıldı.

Kaynak: AA

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır