Türki Amerikan Birliği ABD’nin eyalet vali yardımcılarını ağırladı

Türki Amerikan Birliği (TAA), Ulusal Vali Yardımcıları Derneği (NLGA) üyesi vali yardımcılarını Washington’daki merkezinde ağırladı.

Türki Amerikan Birliği (TAA), Ulusal Vali Yardımcıları Derneği (NLGA) üyesi vali yardımcılarını Washington’daki merkezinde ağırladı.

Ulusal ve Eyalet İlişkileri Görüşmeleri vesilesiyle ABD’nin başkenti Washington’da bulunan vali yardımcıları, TAA’nın onurlarına verdiği özel davete katıldı. Kültür ve Ticaret Resepsiyonu olarak duyurulan programa NLGA Başkanı Todd Lamb dahil 11 eyaletin vali yardımcısı iştirak etti.

TAA Başkanı Faruk Taban, resepsiyonda yaptığı konuşmada Türki Amerikan Birliği’nin misyonu ve Türkiye ve ABD ilişkilerine katkı sunmak amacıyla yürüttükleri çalışmalardan bahsetti.

NLGA Başkanı Todd Lamb, Türk Amerikan Birliği’ne gerçekleştirilen özel davet dolayısyla teşekkürlerini iletti. TAA’nın ABD’deki çalışmalarından övgüyle bahseden Lamb, TAA bünyesinde Oklahoma’da faaliyet gösteren Raindrop Vakfı’nın faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve bölgede ciddi çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi. Lamb son olarak Türkiye’ye 1990’lı yılların sonunda bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve tekrar gitmeyi çok istediğini ifade etti.

Türk mutfağından lezzetler ikram edildiği resepsiyonun sonunda katılımcılara Osmanlı sanatını yansıtan porselen tabaklar hediye edildi. ABD genelinde 6 federasyon ile 200'den fazla derneği bünyesinde barındıran Türk Amerikan Birliği, ABD'deki en büyük Türk sivil toplum kuruluşu konumunda bulunuyor. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti