Turistleri taşıyan balon düştü, ölü ve yaralı var

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesindeki Ihlara Vadisi’nde havalanan iki sıcak hava balonu düştü. Kazada pilot hayatını kaybederken, 19 Endonezyalı turistin yaralandığı açıklandı.

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde yer alan Ihlara Vadisi'nden sabah saatlerinde havalanan iki sıcak hava balonu, henüz belirlenemeyen bir nedenle Gözlükköyü mevkisine düştü. Bölgeye çok sayıda jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi.

Kazada bir kişi hayatını kaybederken, 19 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralıların tamamının Endonezya vatandaşı olduğu ve turist kafilesiyle birlikte bölgede bulunduğu belirtildi. Yaralılar ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

VALİ KUMBUZOĞLU: PİLOT SEPETTEN DÜŞTÜ

Kazaya ilişkin açıklama yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ölen kişinin sıcak hava balonunun pilotu olduğunu ifade etti. Vali Kumbuzoğlu, kazanın nasıl gerçekleştiğine dair şu bilgileri paylaştı:

"Pilotun ayakları ipe dolanıyor ve bu nedenle sepetten düşüyor. Maalesef pilotumuz sepetin altında kalıyor ve vefat ediyor. Turistlerimizin durumları iyi. Ambulanslarla hastaneye kaldırdık. Tetkikleri yapılıyor."

Olay yerinde yapılan ilk incelemelerin ardından savcılık soruşturması başlatıldı. Balonların hangi firmaya ait olduğu ve uçuş izinleriyle ilgili detayların araştırıldığı öğrenildi.

BÖLGEDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Kazanın ardından Ihlara Vadisi ve çevresinde sıcak hava balonu faaliyetleri geçici süreyle durduruldu. Yetkililer, güvenlik ve teknik denetimlerin tamamlanmasının ardından yeniden uçuşlara izin verileceğini bildirdi. Bölgedeki diğer turist kafilelerinin güvenliği için jandarma ekipleri önlem aldı.

KAZANIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

İki balonun da aynı anda düştüğü kazanın kesin nedeni henüz belirlenemedi. Meteorolojik şartların olayda etkili olup olmadığı yönündeki incelemeler sürüyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile kaza kırım ekiplerinin bölgede çalışma yaptığı aktarıldı.

Yetkililer, kazaya ilişkin detaylı açıklamanın teknik raporun tamamlanmasının ardından yapılacağını bildirdi.

3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında Akaryakıt fiyatlarını düşürecek önemli karar Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Tatil için en çok aranan ülke Türkiye Büyükçekmece Belediyesi'ne "villa" operasyonu