Turan Aydoğan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Turan Aydoğan kimdir, nerelidir, mesleği nedir, ne iş yapıyor, neden gündeme geldi? Aydoğan, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hadsiz ifadeleriyle gündeme gelmişti.

Turan Aydoğan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hadsiz ifadeleri nedeniyle tepki çeken Avukat Aydoğan'ın kim olduğu, merakediliyor. Aydoğan son olarak, sivil ve çakarlı bir araçla seyahat ederken, kendisini tanımadığı için kimlik soran polis memuruna görevi başında hakaret etmiş, tepki çekmişti. İşte Turan Aydoğan biyografisi: 

Turan Aydoğan

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, katıldığı canlı yayında, Kanal İstanbul tartışmaları üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hadsiz ifadelerle hedef aldı. Aydoğan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ömrü insan haklarına saldırıyla geçmiş, bunu algılayacağını sanmıyorum" ifadelerini kullandı. CHP'li vekilin skandal ifadelerine AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci sert sözlerle tepki gösterdi. Aydoğan'a ağzını toplayıp kendini frenlemesi uyarısında bulunan Birinci, konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta sonu temeli atılan Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklama yapan muhalefet kanadı, yatırımcıları tehdit etmiş, iktidara gelmeleri durumunda projenin parasını ödemeyeceklerini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada, CHP başta olmak üzere muhalefetin yapılan her projeye karşı çıktığını örneklerle ifade etmişti.

Söz konusu açıklama üzerinden Habertürk canlı yayında değerlendirmelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak hadsiz ifadeler kullandı.

Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi tehdit dilini kullanan CHP'li vekil, "Kanal İstanbul projesinin hayata geçirme ihtimali yok. Ne siyasi ömürleri yeter ne de hukuk olarak fırsat veririz ona" dedi.

Kanal İstanbul projesini, "insanlığa karşı saldırı" olarak nitelendiren Aydoğan, "Sayın Cumhurbaşkanının bunu algılayacağını sanmıyorum. Ömrü insan haklarına saldırıyla geçmiş bir Cumhurbaşkanı, İstanbul’un göbeğinde bir doğa, insan yaşam, çevre hakkına saldırıyı anlayacağını sanmıyorum." şeklinde skandal bir ithamda bulundu.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Mücahit Birinci, Aydoğan'ın açıklamalarını bölerek tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ve kamuoyundan özür dilemesi konusunda Aydoğan'a çağrı yapan Birinci, "Ağzınızı toplayın frene basın." şeklinde konuştu.

TURAN AYDOĞAN KİMDİR?

Turan Aydoğan 1964 yılında Zigana'da dünyaya geldi. Köy Enstitülü bir babanın ve ev kadını bir annenin oğlu olarak dünyaya gelen Aydoğan, 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmiştir. Orta derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Sırasıyla, Trabzon’da bulunan İsmetpaşa İlkokulu, Zehra Kitapçıoğlu Ortaokulu ve Affan Kitapçıoğlu Lisesi’nde okudu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 1987 yılında mezun olduktan sonra Serbest Avukatlığa Ankara Barosu’nda başladı.

12 Eylül Darbesi sonrasındaki ilk öğrenci örgütlenmesi olan Ankara Hukuk Fakültesi Öğrenci Derneği’nin kuruluş çalışmalarına katıldı ve ilk üyeleri arasında yer aldı.

İstanbul Bahçelievler İlçesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında siyasete başladıktan sonra, parti içinde; çeşitli yönetimsel görevlerin yanı sıra Hukuk Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı, Anayasa ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı, Seçim Eğitim Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı, CHP’yi temsilen çeşitli dönemlerde Seçim Kurulu Asil Üyeliği yaptı. İlçe Kongre, İl Kongre Delegeliği ve Kurultay Delegeliği görevlerini üstlendi.

2012-2020 yılları arasında kesintisiz olarak 8 yıl CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak Parlamentoya girdi.

Turan Aydoğan kimdir soruları en son, görevi başındaki polis memuruna yönelik aşağılayıcı tavrı sonrasında gündeme geldi. 

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır