TÜBİTAK yarışması bölge birincileri belli oldu

Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve beşeri bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 45.

Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve beşeri bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Yarışması sonuçları belli oldu.

Bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, sosyoloji, psikoloji ve tarih olmak üzere 9 dalda düzenlenen yarışmaya bu yıl 17 bin 486 öğrencinin hazırladığı toplam 10 bin 418 proje başvurusu yapıldı.
Ankara Bölgesi seçmelerine Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Karabük, Zonguldak illerinden başvurular yapıldı. Yarışmaya katılan ortaöğretim okullarından ön elemeyi geçen 100 proje, 17-20 Mart 2014 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi sergi salonunda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Üniversitelerin bilim kurullarından oluşan jüri üyelerince yapılan değerlendirmede ilk elemeyi geçen 18 fizik projesi arasında Samanyolu Özel Cemal Şaşmaz Liseleri öğrencilerinin hazırladığı fizik projeleri birincilik ve ikincilik alarak madalya aldı. Birinci olan ve altın madalya ile ödüllendirilen fizik projesini Fethiye Şevik ile Fatmanaz Yağız hazırladı ve saç kalınlık artışının tek yarıkta girişim deneyi ile ölçülmesi ve kozmetik ürünlerin saç bakımına olan etkisini araştırdı. İkinci olarak gümüş madalya alan fizik projesini ise Kevser Naz Duymuş ile Münteha Nur Alay hazırladı ve turunçgil meyvelerinin küflerini kullanarak hidrofob yüzey oluşturma' üzerinde çalıştı.

    “ÖĞRENCİLERİMİZ ANKARA’NIN GURURU”

    Samanyolu Özel Cemal Şaşmaz Liseleri Müdürü Halil Dinç yaptığı açıklamada, “Okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek Ankara’nın gururu olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Biliyorum ki ödül alma aşamasına gelinceye kadar öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz çok çalıştı, günlerce saatlerce ter döktü. Sonunda başarıya ulaştılar. Öğrencilerimizin başarısında emeği olan öğretmenlerimizi ve öğrenci velilerini de ayrıca tebrik ediyorum.” dedi.

    Okul Fizik Zümre Başkanı Ayla Gülay Tozkoparan da yaptığı açıklamada “Samanyolu Özel Cemal Şaşmaz Liseleri olarak başarının disiplinli bir çalışmanın neticesi olduğunu biliyoruz. 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Yarışması'nda altın ve gümüş madalya kazanan öğrencilerimizin çalışmalarının madalya ile neticelenmesi gelecek yıllardaki proje hazırlıklarımıza olumlu katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile dereceye giren öğrencilerimizi ve destek olan öğretmenleri tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında