TSK'da tatbikatlar devam ediyor

Genelkurmay Başkanlığı, Anadolu Kartalı 2014/2 Eğitimi’nin Türkiye'nin ev sahipliğinde, İngiltere, İspanya, Katar, Ürdün, Türkiye ve NATO unsurlarının iştiraki ile Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda başladığını bildirdi.Türk...

Genelkurmay Başkanlığı, Anadolu Kartalı 2014/2 Eğitimi’nin Türkiye'nin ev sahipliğinde, İngiltere, İspanya, Katar, Ürdün, Türkiye ve NATO unsurlarının iştiraki ile Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda başladığını bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki faaliyetlerle ilgili yapılan yazılı açıklamada, 09-20 Haziran 2014 tarihleri arasındaki eğitimin amacı; bir senaryo dâhilinde, gerçeğe yakın savaş ortamında tüm katılımcıların bilgi, beceri ve tecrübelerinin paylaşılması ve birleşik harekâta yönelik eğitim seviyelerinin yükseltilmesi olarak ifade edildi.

Eğitime; İngiltere'den altı adet EF-2000, İspanya'dan altı adet F-18 ve altı adet EF-2000, Katar'dan dört adet Mirage-2000-5, Ürdün'den üç adet F-16, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 55 adet uçak ve NATO'dan bir adet Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı iştirak edecek.

Ayrıca Şehit Teğmen Caner Gönyeli - 2014 Arama Kurtarma Tatbikatı; Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Arama Kurtarma Teşkilatlarında yer alan sivil ve askerî unsurlar ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezinin katılımıyla başladı. 9- 12 Haziran 2014 tarihlerinde yapılacak tatbikat; Doğu Akdeniz'de, Gazimağusa açıklarında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprakları ve kara suları ile Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde yer alan uluslararası sularda basına ve yabancı gözlemcilere açık olarak icra edilecek.

NATO TİGAR MEET TATBİKATI 2014

Öte yandan NATO Tiger Meet Tatbikatı 2014 de, 13-27 Haziran 2014 tarihleri arasında Jagel Hava Üssü’nde (Almanya) icra edilecek.

Söz konusu tatbikatın maksadı, NATO'nun harekât yeteneğinin geliştirilmesi kapsamında, katılımcı ülkeler arasında; birlikte harekât icra edebilme kabiliyetinin geliştirilmesi, tecrübe ve bilgi alışverişinin sağlanması, filolar arası karşılıklı güven ve takım ruhunun oluşturulması, uygulanacak taktik, teknik ve usullerin geliştirilmesi olarak ifade edildi.

Tatbikata; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda, İngiltere, İtalya, Macaristan, Polonya, Türkiye ve NATO hava unsurları iştirak edecek.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında