Triatlon Yarışları Taşucu’nda başladı

Türkiye Triatlon Federasyonu 2014 yılının ilk yarışını Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu'nda gerçekleştirildi.

Türkiye Triatlon Federasyonu 2014 yılının ilk yarışını Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu'nda gerçekleştirildi. Üçüncü kez triatlon yarışlarına ev sahipliği yapan Taşucu’nda Türkiye Triatlon Federasyonu bu yılın ilk yarışını düzenledi.
    Triatlona elit erkek, elit bayan, aday elit erkek, aday elit bayan, genç erkekler, genç bayanlar, yıldız erkek, yıldız bayan, erkek yaş grupları ve bayan yaş grupları katıldı. Yarışmalar yüzme ile başlayıp, bisiklete binme ve koşu ile tamamlanacak. Triatlonda, yıldızlar mini sprint 400 metre yüzme, 10 kilometre bisiklet 2,5 kilometre koşu, sprint gençler 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet 5 kilometre koşu, olimpik elit erkek, elit bayan, aday elit erkek, aday elit bayanlar 1500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşuları yapıldı.
    Türkiye Triatlon Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Önal, "Triatlona Taşucu’nda başlıyoruz. Bu yıl beklenilenin üzerinde bir katılım oldu. Bu yıl Yıldızlarda 29 erkek 12 bayan ile 41 sporcu, Yaş Gruplarında 67 erkek 4 bayan ile 71 sporcu, Gençlerde 37 erkek 7 bayan, Elitlerde ise 25 erkek 9 bayanla toplamda 190 yarışmacılarımız ligimizin ilk yarışına katıldılar. Triatlon sporu özellikle gençler için çok önemli. Herkes için gerekli bir spor dalı. Türkiye’de bu spor yeteri kadar ilgi ve alaka gösterilmemekte. Ben buradan tüm aile ve okul yöneticilerin sesleniyorum. Bu spora ilgi gösterilmesini rica ediyorum. Çocuklarımızın sportif ve ahlaki anlamda etkili bir spor dalı. Bu yıl yoğun bir çalışma temposu içindeyiz. Taşucu’na bu anlamda önemsiyoruz, ortam olarak çok uygun bu yıl üçüncüsü bundan sonrada devam etmesini umut ediyoruz. Tüm sporseverleri 2-5 Mayıs 2014 tarihinde Antalya’ da yapılacak olan Triatlon davet ediyoruz. Türkiye Triatlon Federasyonu olarak Dünya kupasının bir ayağını Türkiye’ye aldırmayı başardık. Ekim ayında Alanya’da gerçekleştirilecek. İnşallah yüzümüzün akıyla ülkemizi başarılı bir şekilde temsil edeceğiz. Tüm sporseverleri bu sporcuları desteklemeye davet ediyorum.” dedi.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında