Toros Yağmur Lisesi öğrencileri Osmanlıca gazete çıkardı

Antalya'da Toros Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Toros Yağmur Lisesi öğrencileri Osmanlıca gazete çıkardı. Osmanlıca Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan ve Ceride(Tutanak) ismi verilen gazetenin bir tarafı da Türkçe olarak...

Antalya'da Toros Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Toros Yağmur Lisesi öğrencileri Osmanlıca gazete çıkardı. Osmanlıca Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan ve Ceride(Tutanak) ismi verilen gazetenin bir tarafı da Türkçe olarak yayınlandı.

Ağırlıklı olarak edebi konulara yer verilen gazetenin ilk sayısının manşetinde öğrenciler, Osmanlıcanın kendileri için ne anlama geldiğini anlattı. İlk sayfada harf devrimini anlatan Cemal Nadir’in bir karikatürüne de yer verildi.

Sene başından itibaren Osmanlıca Kulübü olarak birçok etkinliğe imza attıklarını belirten Kulüp Öğretmeni Özer Sevim, öğrencilerin hem gazete çıkarmanın zorluklarını yaşayarak öğrendiğini hem de Osmanlıca diline olan yatkınlıklarını ilerlettiğini aktardı. Gazetenin sonraki sayılarını da çıkaracaklarını kaydeden Sevim, “Okulda ilgisi olan öğrencilere dağıtılan gazetede güncel konular dışında edebi metinlerin tercih edilmesi ise Edebiyat derslerine karşı farkındalık oluşturdu. Gazetede emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır