TESK belediye vergilerini eleştirdi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Belediye Gelirleri Kanunu'nda, vergi ve harçları belirleme yetkisinin belediye meclislerinden alınarak Bakanlar Kurulu'na devredilmesi ile en çok esnaf ve sanatkarı yak.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Belediye Gelirleri Kanunu'nda, vergi ve harçları belirleme yetkisinin belediye meclislerinden alınarak Bakanlar Kurulu'na devredilmesi ile en çok esnaf ve sanatkarı yakından ilgilendiren vergi ve harçlara zam yapıldığını belirtti. Palandöken, “Bakanlar Kurulu kararıyla bazı belediyelerde vergi ve harçlar yüzde 500 artırıldı.” dedi.

Belediye Gelirleri Kanunu'nda, vergi ve harçlar için alt ve üst sınırların belirlendiğini ifade eden Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, “Birçok belediye, esnafın durumunu görerek kanundaki asgari tutarlar üzerinden vergi ve harçları belirleyerek alıyordu. Bu yetki belediyelerin elinden alındı. Bakanlar Kurulu ise büyükşehirlerde en üst tutardan vergi alınmasını öngörünce esnafın ödediği vergi ve harç oranları yüzde 500 artmış oldu.” diye konuştu.

“ESNAF İÇİN EN DÜŞÜK TARİFE UYGULANMALIDIR”

Yeni uygulamanın esnafla belediyeleri karşı karşıya getirdiğini de söyleyen Palandöken, şunları ifade etti: “Bakanlar Kurulu'nun, adil bir vergilendirme çalışması yapmasına karşın, vergilerin 5 kat artması, esnafla belediyeleri karşı karşıya getirdi. Bu durumdan belediyeler de rahatsız. Çünkü belediyeler esnafın durumunu yakından görüyorlar ve bu vergileri ödeyemeyeceklerini biliyorlar. Bu nedenle Bakanlar Kurulu, tarifede esnaf ve sanatkarlar için en düşük tarifeden vergi ve harçlar tahsil etmelidir.”
CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti