Terör hamisi AB, Türkiye'ye yaptırım uygulamaya hazırlanıyor

Türkiye güney sınırında oluşturulmak istenen terör koridoruna izin vermemekte kararlı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na karşı olan Avrupa Birliği terör örgütünün hamiliğine soyundu. AB operasyonun durmaması halinde Türkiye'ye yaptırım uygulamakla tehdit ediyor.

Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna önce Fırat Kalkanı sonra Zeytin Dalı ile izin vermeyen Türkiye şimdi de güney sırını tamamen terörden arındırmak istiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında yürütülen operasyonlarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken operasyon başarıyla sürüyor. 

Operayonun başarısını gören batılı ülkeler Türkiye'yi yaptırımla tehdit etmeye başladı. Fransa, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye’ye yönelik yaptırımların ‘masada olduğunu’ belirtti.

MONTCHALİN: YAPTIRIM AB KONSEYİNDE TARTIŞILACAK

Fransa’nın Avrupa Birliği Bakanı Amelie de Montchalin, gelecek hafta yapılacak olan Avrupa Birliği Zirvesi’nde Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerini yok etmek için operasyon başlatan Türkiye’ye uygulanabilecek olası yaptırımların görüşüleceğini söyledi. Bakan, “Yaptırımlar gelecek hafta Avrupa Konseyi’nde tartışılacak. Açıkça görülüyor ki, masada” dedi. 

BRÜKSEL TARAFINI SEÇTİ 

Başkan Erdoğan’ın Avrupa’ya hitaben “Harekatı işgal olarak nitelemeye çalışırsanız, kapıları açarız, 3.6 milyon mülteciyi size yollarız” sözlerine Avrupa Birliği Komisyonu Donald Tusk’tan yanıt geldi. Tusk Twitter’dan yaptığı açıklamada “Sığınmacıların silah haline getirilmesini ve bize karşı şantaj yapmak için kullanılmasını da hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz” diyerek Brüksel’in teröristlere sahip çıkmaya devam edeceği sinyali verdi. 

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti