'Tepsi'den kaçak sigara çıktı

Ambarlı Gümrüğü'nde yurda 'tepsi' olarak sokulduğu belirlenen 1 milyon 300 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Ambarlı Gümrüğü'nde yurda 'tepsi' olarak sokulduğu belirlenen 1 milyon 300 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunda ele geçirilen kaçak sigara ve çay tepsilerinin gümrüklenmiş değerinin 9 milyon 630 bin TL olduğu belirlendi. Konuyla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Risk Analizi Şubesi'nin gemi takip kriterinde riskli olarak değerlendirdiği konteynerlerle ilgili bilgilerin İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'ne intikal ettirilmesi üzerine inceleme başlatıldı. 'Tepsi' olarak beyan edilen 4 adet konteynerin Ambarlı Mardaş Limanı'nda bulunduğu tespit edildi. Yeri tespit edilen konteynerlerde dedektör köpeği Lilly desteğiyle yürütülen çalışmada, Lilly'nin konteynerlere tepki vermesi üzerine konteynerler X-Ray taramasına alındı. Taramada konteynerlerin ilk 4 sırasında özet beyana göre beyan edilen tepsi cinsi eşya görüntüsü ile örtüştüğü, ancak sonraki sıralarda sigara şüphesi oluşturacak görüntünün tespit edilmesi üzerine açılan konteynerlerin sigara kolileriyle yüklü olduğu belirlendi.

Detaylı olarak yapılan aramada, her konteynerda yaklaşık 325 bin paket olmak üzere toplamda 1 milyon 300 bin paket yabancı marka sigara ile 4 konteynerde toplam 4 bin 250 adet çay tepsisisi cinsi eşya ele geçirilerek el konuldu.

Ele geçirilen eşyaların gümrüklenmiş değerinin 9 milyon 630 bin TL olduğu belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında