TBMM'de 69 kişi işe alınacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ihtiyaç duyduğu çeşitli alanlarda personel almak için ilana çıktı.

Psikologdan bakıcı anneye; anaokulu öğretmeninden mühendis ve yangın söndürme erine; teknisyenden teknikere kadar 69 personelden bir tanesi olmak için evinizden başvurabilirsiniz.

Meclis'in aradığı kadrolara alınacaklarda aranan şartlar ise şöyle:
Başvurmak isteyenlerin önce 2013-2014 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olması ve en az 70 puan alması gerekiyor. Kadro unvanlarına nazaran KPSS’den en yüksek puan piyasa adaydan başlanarak duyurulan kadroların üç sert namzet (son sıradaki adayla tıpkı puana sahip bulunan başka adaylar dahil) sözlü sınava yada uygulama sınavına alınacak. Aranan koşulları taşıyan istekliler, 23 Mart-3 Nisan tarihleri içinde TBMM'ye, internet üzerinden, posta yoluyla yada şahsen başvurabilecek.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sınava müracaatta bulunacak adayların;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer piyasa umumi koşulları taşımaları,
b) Sınav açılan kadrolar için belirtilen koşulları taşımaları,
c) İlanda belirtilen KPSS puan türünden en az yetmiş puan almış olmaları gerekiyor.

NEREYE, NE ZAMAN BAŞVURULACAK?

Başvurular 23 Mart'ta başlayıp 03 Nisan 2015 tarihsel mesai bitiminde sona erecek.
Başvurular, http://www.tbmm.gov.tr adresinden temin edilecek müracaat formu doldurularak,

istenilen belgelerle birlikte;
Şahsen yapılacak başvurular, TBMM Ek Hizmet Binası Atatürk Bulvarı No: 153 Bakanlıklar / ANKARA adresine,

AMAN DİKKAT POSTANIZ 3 NİSAN'A KADAR MECLİSTE OLSUN!

Posta yolu ile yapılacak müracaatlar ise TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı 06543 Bakanlıklar / ANKARA adresine yapılacak.
Posta ile yapılan başvuruların 3 Nisan'a kadar Meclis'e ulaşması gerekiyor. Yine müracaatta hiç bir evrakın noksan olmaması şartı aranıyor. 3 Nisan tarihinden sonra yapılan müracaatlar da noksan evrak bulunan müracaatlar da dikkate alınmayacak.
 
4 - SINAVA GİRECEK ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER

a) Aday Başvuru Formu.
b) Öğrenim halini gösterir belgenin (eğitimini memleket dışında tamamlamış olanlar denklik vesikası ile birlikte) aslı yada onaylı örneği (Mesleki eğitim gerektiren kadrolara müracaatta bulunacak lisans mezunu adaylar meslekleriyle ilgili diplomalarını da ibraz etmek zorundadır.)
c) KPSS puanını gösterir belge.

ÖZGEÇMİŞİNİZİ EL YAZISIYLA YAZIN

d) Kendi el yazısıyla yazılmış özgeçmiş.
e) Kadrolar itibarı ile aranan şartlar bölümünde belirtilen ve müracaat formuna eklenmesi gereken belgeler.

Şahsen müracaatta bulunacak adayların müracaat belgeleri, asılları ibraz edilmek şartıyla Kurumumuzda onaylatılabilecektir. Sınava müracaat için arzulanan belgelerde, gerçeğe marjinal beyanda olduğu saptama edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları oluşturulmuş olsa bile iptal edilecektir.

5 - SÖZLÜ VEYA UYGULAMA SINAVI

Yazılı İmtihan puanı ana alınarak yapılacak sıralamaya nazaran sözlü yada uygulama sınavına katılmaya hak elde eden adayların ad listesi ile sınavının yapılacağı yer, gün ve saat http://www.tbmm.gov.tr/duyurular internet adresinden ilan edilecek.
Sözlü yada uygulama sınavında muvaffakiyetli sayılabilmek için en az yetmiş puan almak şart.
Sözlü yada uygulama sınavı sonucunda, yazılı İmtihan puanının %60’ı ile sözlü yada uygulama İmtihan puanının %40’ı toplanarak adayların giriş sınavı puanı saptama edilecek.

Kaynak: HABER7.COM

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti