TBB'den Kosovalı bankacılara eğitim

İSTANBUL (AA) - Türkiye Bankalar Birliğinin (TBB), Kosova Bankalar Birliği ile başlattığı eğitim programı kapsamında İstanbul'a davet edilen 12 Kosovalı...

İSTANBUL (AA) - Türkiye Bankalar Birliğinin (TBB), Kosova Bankalar Birliği ile başlattığı eğitim programı kapsamında İstanbul'a davet edilen 12 Kosovalı bankacının eğitimlerine başlandı.

TBB'den yapılan açıklamaya göre, 21-28 Mayıs tarihlerinde düzenlenen programda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) gibi kamu kurumlarından da eğitmen desteği alınıyor.

Kosovalı banka yöneticileri, TBB'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim süresince, Yükümlülüklerin Denetimi, Kara Para Aklama Risk Yönetimi, Uyum Programı, Kara Para Aklama Risk Tespit Teknolojileri, Yaptırımlar, Müşteri Denetimi ve Hak Sahibi Tanıma Süreci, Ticaret Finansmanında Para Aklama, Bankacılık Sektöründe Kara Para Aklama,Terörizmin Finanse Edilmesiyle Mücadele ve Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu başlıklı seminerlere katılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TBB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, şunları kaydetti:

"Türkiye Bankalar Birliği olarak yakın coğrafyamızdaki ülkelerin bankacılık kuruluşlarıyla sürekli ve yakın iş birliği halindeyiz. Bu çerçevede İstanbul'da konuk ettiğimiz bankacılar ve sektörümüzde çalışan uzmanlar için çeşitli konularda eğitimler düzenliyoruz. Lojistik desteğin TBB tarafından sağlandığı ve konularında uzman kişilerin verdiği eğitimlerle Türkiye'nin bankacılık konusundaki tecrübelerini bölge ülkelerdeki meslektaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu yıl BDDK ve MASAK desteğiyle Kosovalı bankacıları ağırlıyoruz."

Bugüne kadar Azerbaycan, Bosna Hersek, Sırbistan, Lübnan, Kosova, Irak, Makedonya, Arnavutluk, Suriye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden sektör çalışanlarına yönelik eğitim programları düzenleyen TBB, her sene en az 2 ülkeden bankacıları İstanbul'da ağırlıyor.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti