Suudi Arabistan'daki terör saldırılarına tepkiler

- Tunus ve Kuveyt, Suudi Arabistan'da düzenlenen terör saldırılarını şiddetle kınadı

KAHİRE (AA) - Tunus ve Kuveyt, Suudi Arabistan'da Cidde, Katif ve Medine'de Mescid-i Nebevi yakınlarında düzenlenen terör saldırılarını şiddetle kınadı.

Tunus Nahda Hareketi tarafından yayımlanan açıklamada, Suudi Arabistan'da Cidde, Katif ve Medine'de Mescid-i Nebevi yakınlarında düzenlenen saldırıları şiddetle kınandı. Açıklamada, "Mescid-i Nebevi'nin hedef alınması, terör olaylarının hiçbir yer ve mekanı istisna tutmadığını kanıtlıyor. Terörle mücadele, bu afetten muzdarip herkesin çabalarını birleştirerek kapsamlı bir strateji geliştirmesini gerekli kılıyor" ifadesine yer verildi.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah da Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'i telefonla arayarak meydana gelen patlamaları kınadığını iletti.

Millet Meclisi Başkanı Merzuk el-Ganim, Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah bin İbrahim'e gönderdiği taziye mesajında, "Kutsal mekanların hedef alınması, terörün dini olmadığını ve teröristlerin İslam öğretilerinden çok uzak olduğunu göstermektedir." ifadesini kullandı.

Kuveyt'teki İslami Anayasa Hareketi'nin açıklamasında da, Medine ve Mescid-i Nebevi'de gerçekleşen patlamaların en büyük ihlallerden olduğu belirtildi ve terörle mücadelede Suudi Arabistan'a destek çağrısı yapıldı.

Suudi Arabistan'ın Medine ve Katif kentlerinde önceki gün düzenlenen intihar saldırılarında 7 kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmıştı.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında