Suriye uçaklarına karşı havalanan F-16’ları yine Suriye füzeleri taciz etti

Hatay ve Gaziantep sınır hattına doğru Suriye uçaklarının yaklaşması üzerine İncirlik ve Merzifon’dan F-16’lar bölgeye gönderildi.

Hatay ve Gaziantep sınır hattına doğru Suriye uçaklarının yaklaşması üzerine İncirlik ve Merzifon’dan F-16’lar bölgeye gönderildi. Suriye uçaklarına karşı bölgeye giden F-16’lara Suriye füzeleri 39 saniye radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle: “İncirlik’ten saat 09.29’da kalkış yaparak Hatay - Gaziantep bölgesinde “Hava Muharebe Devriye Görevi” icra eden iki adet F-16 uçağımız, Suriye’ye ait bir adet SU-24 uçağının, Yayladağı/Hatay güneyinde sınırımıza yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak Suriye’ye ait söz konusu hava aracı sınırımıza 2,3 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır. Merzifon’dan saat 11.37’de kalkış yaparak Hatay - Gaziantep bölgesinde “Hava Muharebe Devriye Görevi” icra eden iki adet F-16 uçağımız, Suriye’ye ait bir adet MI-17 helikopterinin, Yayladağı/Hatay güneyinde sınırımıza yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak Suriye’ye ait söz konusu hava aracı sınırımıza 2,6 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır. İcra edilen bu görevler esnasında, F-16 uçaklarımıza Suriye’de konuşlu SA-2 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, toplam 39 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur.”
CİHAN

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak Nikah memuru imamın dua etmesine engelledi Avrupa'nın en iyi sahil kasabaları listesi Atanacak öğretmen sayısı açıklandı Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı işgal edildi