Sultan Kösen'e Avustralya medyasından yoğun ilgi

2 metre 51 santimetre boyuyla dünyanın yaşayan en uzun insanı olan Sultan Kösen, 22 saatlik yolculuktan sonra Avustralya'ya geldi.

2 metre 51 santimetre boyuyla dünyanın yaşayan en uzun insanı olan Sultan Kösen, 22 saatlik yolculuktan sonra Avustralya'ya geldi. Sidney havalimanında Kösen'in boyunun uzun olması sebebiyle x-ray cihazının yanından geçmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

Avustralya'da gerek Türkler, gerekse yerli insanların kendisine büyük ilgi gösterdiğini, kendisinin de buraya gelmeyi çocukluğundan beri hayal ettiğini söyleyen Sultan Kösen, daha önce gelmediği için çok pişman olduğunu söyledi.

Avustralya medyası tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Sultan Kösen, bugün Avustralya televizyonlarına konuk ediliyor. Kösen, Sidney'de bazı medya kuruluşlarının yayınlarına katıldı. Yarın ise Avustralya'nın en çok izlenen televizyon kanallarında programlara katılacak.

Dünyanın en uzun insanı 2 metre 51 santimetre boyundaki Mardinli Sultan Kösen'e Sidney sokaklarında ve Opera House etrafında yerli ve yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi. Şaşkınlıklarını gizleyemeyen Avustralyalılar, Sultan Kösen'le fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Bu arada Sultan Kösen, 1 – 2 Mart günlerinde Sidney'in merkezinde düzenlenecek ve 80 bin kişinin katılması beklenen 3. Anadolu Festival'e katılacak. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti