Sultan Kösen, Sidney’deki Gelibolu Camii’nde Cuma namazı kıldı

Avustralya’nın Sidney şehrinde bulunan dünyanın yaşayan en uzun insanı Sultan Kösen, bugün Gelibolu Camii’nde Cuma namazı kıldı.

Avustralya’nın Sidney şehrinde bulunan dünyanın yaşayan en uzun insanı Sultan Kösen, bugün Gelibolu Camii’nde Cuma namazı kıldı.

Avustralya’da faaliyet gösteren Bayram Kültür Merkezi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Anadolu festivali için Sidney’e gelen Kösen, büyük bir ilgiyle karşılandı. Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen, bugün Avustralya’nın Kanal 7 ve Kanal 9 televizyonlarına konuk oldu. Kösen, Bayram Kültür Merkezi'nin Türkiye ile Avustralya arasındaki dostluğa önemli katkı sunduğunu söyledi.

Kösen, daha sonra Sidney’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Auburn bölgesindeki Gelibolu Camii’nde Cuma namazı kıldı. Camii çıkışında Türklerin yanı sıra, Arap ve diğer Müslüman toplumundan insanların büyük ilgisiyle karşılaşan Kösen, bol bol hatıra resim çektirdi.

Bu arada Auburn Gelibolu Camii’nde, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde Ermenilerin gerçekleştirdiği Hocalı katliamını kınama konusunda başlatılan imza kampanyasına katılarak imza atan Sultan Kösen, cami dışında da Türklerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Daha sonra Sidney’de 1997 yılından bu yana eğitim hizmeti veren Amity Eğitim Kurumları'nın genel müdürlüğünü ziyaret etti. Genel Müdür Deniz Erdoğan tarafından karşılanan Kösen, sınıfları gezdi ve öğrencilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sidney merkezinde bu yıl üçüncüsü 1-2 Mart tarihlerinde gerçekleşecek Anadolu Kültür ve Sanat Festivali'nde, Avustralyalılar Anadolu kültürü ile daha yakından tanışma fırsatını yakalayacak. Sidney merkezindeki Darling Harbour Tumbalong Parkı'nda, hafta sonu gerçekleşecek festivale yaklaşık 80 bin kişinin katılması bekleniyor. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır