Soma'da 301 maden işçisi için Mevlit

Kimse Yok Mu Derneği, Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağı faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisi için Mevlit okuttu. Yurt içi ve dünyanın dört bir yanından dernek gönülleri tarafından okunan hatimlerin duası yapıldı. Soma merkez...

Kimse Yok Mu Derneği, Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağı faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisi için Mevlit okuttu. Yurt içi ve dünyanın dört bir yanından dernek gönülleri tarafından okunan hatimlerin duası yapıldı.

Soma merkez Osman Gazi Camii'nde öğle namazından önce gerçekleştirilen Mevlit programına maden ocağı faciasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri, yakınları, İstanbul, İzmir, Bursa, Manisa, Uşak, Balıkesir, Denizli ve Kütahya illerinden çok sayıda vatandaş ve dernek gönüllüleri katıldı. Katılımcılar, maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için yapılar dualara eşlik etti, bol bol Fatiha okudu. Dernek, hayatını kaybeden işçilerin çocuklarına burs ve eğitim imkanlarıyla destek olacak.

Kimse Yok Mu Derneği Ege Bölge Koordinatörü Mesut Arıkanlı, maden ocağı faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Arıkanlı, "Somalı kardeşlerimiz bu faciayı yaşadığı ilk günden itibaren arama kurtarma birimi ve lojistik ekibindeki arkadaşlar buradaydı. Gönüllerimiz, Türkiye'nin dört bir yanında defnedilen kardeşlerimizin ailelerini ziyaret etti, taziyelerini iletti. Acil ihtiyaçlarını belirlediler. Onlara yardımcı olmaya çalışıyorlar. Maddi ihtiyaçlarının karşılanması kadar biz manen de dualarla, hatimlerle, mevlitlerle onlarla beraber olmak istedik. Türkiye'nin hatta dünyanın dört bir yanında gönüllülerimizin okudukları hatimlerin burada duasını yaptık, Mevlid'i Şerif okuttuk. Kardeşlerimizin maddi ihtiyaçlarının yanında manevi ihtiyaçları konusunda onların yanında olmak istedik. Burada ne yapılırsa yapılsın kardeşlerimizin acısını dindirmez, vefat eden kardeşlerimizi geri getirmez. Ama biz madden, manen kısa süreli değil, bir haftalık, 10 günlük değil inşallah bu dernek hayatta olduğu müddetçe kardeşlerimizin çocuklarına burslarla, eğitim imkanlarıyla sonuna kadar yanlarında olacağız." dedi.

Mevlide İstanbul, İzmir, Bursa, Manisa, Uşak, Balıkesir, Denizli ve Kütahya illerinden çok sayıda vatandaş ve dernek gönüllülerinin katıldığını aktaran Arıkanlı, "Kimse Yok Mu gönüllüleri Türkiye'de değil. Dünyanın dört bir yanında Kimse Yok Mu gönüllüleri var. Buraya gelen gönüllüler var, gelemeyen gönüllülerimiz de dualarıyla Somalı kardeşlerimizin yanında inşallah." diye konuştu.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında