Soçi 2014 Kış Olimpiyatları muhteşem havai fişek gösterisiyle açıldı

Soçi 2014 Kış Olimpiyatları, Fişt Stadyumu’nda yapılan çeşitli gösteriler ve atılan havai fişekler ile resmen başladı.

Soçi 2014 Kış Olimpiyatları, Fişt Stadyumu’nda yapılan çeşitli gösteriler ve atılan havai fişekler ile resmen başladı.

Rusya’nın Karadeniz kenti Soçi, uzun zamandan beri hazırlandığı Kış Olimpiyatları 7 Şubat günü resmen başladı. Fişt Stadyumu’nda düzenlenen çeşitli gösterilerle başlayan açılış töreni havai fişeklerin patlamasıyla son buldu. Stadyum ve kapalı salonlarının üzerinde patlayan havai fişekleri Soçi sakinleri ilgiyle izledi. Dakikalarca süren gösteri renkli görüntüler oluşturdu.

Havai fişek gösterisini izlemek için Moskova’dan gelen Nikolay ve Galina bir aydan beri hazırlıkları takip ettiklerini söyledi. Galina, “Soçi’nin birkaç yıl önceki halini hatırlıyorum ve yapılan değişiklikleri gördüm.” dedi. Galina ve Nikolay, sporculara başarılar ve misafirlerin keyifli zaman geçirmesini dileğinde bulundu.

Bu bizim ilk kış olimpiyatlarımız diyen Anayoliy İvanoviç ise “Her zaman dostluk ve barış içinde yaşamamızı diliyorum.” diye konuştu.

Olimpiyatlar 23 Şubat’a kadar devam edecekken Paralimpik Oyunları 7 ile 16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti