Sivaslı iş adamları Gürcistan ve Çeçenistan'a gitti

Aktif Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASSİAD), Gürcistan ve Çeçenistan’a iş gezisi düzenledi.

Aktif Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASSİAD), Gürcistan ve Çeçenistan’a iş gezisi düzenledi.

ASSİAD Şube Başkanı Zeki Bulut, 14 işadamıyla birlikte karayoluyla Gürcistan ve Rusya’nın özerk Çeçenistan Cumhuriyeti’ni kapsayan bir iş gezisi düzenlediklerini söyledi. Gürcistan ve Çeçenistan’da yatırımcıların neler yapabileceği ile ilgili girişimlerde bulunacaklarını anlatan Bulut, Gürcistan ve Çeçenistan’daki devlet erkânından teklifler olduğunu, bununla birlikte yapılabilecek işlerle ilgili daha önce yaptıkları görüşmeler neticesinde, bunu hayata geçirme anlamında görüşme yapacaklarını ifade etti.

5 günlük bir gezi sonrası hafta sonu Sivas’a dönmeyi planladıklarını aktaran Zeki Bulut, şöyle devam etti: “Görüşmelerimiz bir yıldır devam ediyordu, Orada büyük ihtimalle mobilya sektöründe şeker, helva ve lokum imalatı ve çorap sektöründe bir noktaya gelindi. Bunlarla ilgili yatırımlar yapılarak üretime geçilecek. Sonucuna göre de büyütülecek. Ayrıca burada mermer işiyle uğraşan arkadaşlarımızdan bir talep gelmişti. Onunla ilgilide görüştür. Kafkasya coğrafyasında dağıtım ve pazarlamanın yapılacağı bir atölyenin kurulması planlanıyor. Bununla ilgili de alt yapı görüşmeleri yapıldı. Şimdi bunun detayları görüşülecek.”

“İnşallah bu gezide gerek Gürcistan ve gerekse de Çeçenistan’da sonuçlarının alınacağı ümidindeyiz.” diyen Bulut, “İşadamları olarak buraya bir adım atılabilirse diğer Türk Cumhuriyetleri’ne yapılabilecek yatırımlarında daha kolay olacağı kanaatindeyiz. Azerbaycan’da ki görüşmelerimiz de yine devam ediyor. Bu geziden alınacak neticeye göre belki bir Azerbaycan gezisi yapılabilir diye ümit ediyoruz.” ifadesini kullandı.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında