Shota Arveladze: Beşiktaş maçında kural değil futbolcu hatası var

Kasımpaşaspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, Beşiktaşla oynadıkları karşılaşmada kural hatası değil futbolcu hatası olduğunu söyledi.

Kasımpaşaspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, Beşiktaşla oynadıkları karşılaşmada kural hatası değil futbolcu hatası olduğunu söyledi.

    Geleneksel olarak düzenlenen TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Seminerine katılan Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, ‘Yabancılar Gözüyle Türk Futbolu’ konulu panelde Türk futbolunu değerlendirdi. Türkiye’de futbol oynadıktan sonra ayrıldığını ve döndüğünde çok fark gördüğünü ifade eden genç teknik adam, "Anadolu’da doğru işler yapılmaya başlandı. Eskiden paraya bağlıydı. Bunun kullanılması da çok önemli. İsim olarak oyuncuları getirmek ve satmak, transfer yapmakla da olmuyor. Takımlar profesyonel. Seyirci de öyle. Zaman bize her şeyi öğretiyor. En iyi örnek Almanya olur. Her ülke için idol. 15 tane şampiyonları var. İngiltere’de o kadar çok değil. Yanılmıyorsam 8. Bizde sadece 5." dedi.

    Futbolcu yetiştirme noktasında Türkiye’nin sabırlı olmadığına dikkat çeken Gürcü hoca, "Ben Hollanda’da Ajax’ta oynadım. Onlar Wesley Sneijder’i 30 milyon Euro’ya sattı. Ancak her daim altyapısından 25 tane futbolcu çıkardı. Biz Türkiye’de sabırlı değiliz. Hemen istiyoruz; ama o zaman da olmuyor elbet. Eğitim ve altyapı zaman alır. İnanıyorum ki statlar yapılıyor. İki yıl sonra her büyük şehirde modern tesisler olacak. Çok az yabancı hoca var Türkiye’de. Eğitim ve diplomalar alıyorlar. Kolay değil, tam 6 yıllık uğraş gerekli. Süper Lig’in geldiği noktayı; Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya ve Fransa’nın ardından gösterebiliriz. 8-10-12 yıl sonra azimli çalışmaların meyvesini alacağız ve bu herkese keyif verecek." ifadelerini kullandı.

    Son olarak Beşiktaş maçında yaşananların hatırlatılması üzerine Başarılı teknik adam, "Duyduğum kadarıyla kural hatası değil. Futbolcunun hatası var elbet. Devre arasında Donk’un değişmesini bile istedim. Aldığım cevap üzerine karışmadım. Neyse bunu çok düşünmüş, önceden planlamış olamayacağına kanaat getirdim. Maçı etkilediğini düşünmüyorum. Pozisyon gol olacaktı denildi, o halde tartışalım. Rusya ve Hollanda, Avrupa’da da programlar oldu. Şanslıyız biz, kazandık. Ters sonuç olsaydı biz de tepki gösterebilirdik.’’ şeklinde konuştu.

    Moderatörün Bilic’e de soralım demesi üzerine ise Şota’nın, "Bu program bitmez o zaman" karşılığını vermesi salonda herkesi güldürdü. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır