Shopping Fest'in tanıtım toplantısı yapıldı

Ankara'da ticari hayatın gelişimi ve turizmin canlanması amacıyla üç yıldır düzenlenen Ankara Shopping Fest'in 2014 tanıtım toplantısı gerçekleşti. Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Büyükşehir Belediyesi, işadamları dernekleri ve Kültür...

Ankara'da ticari hayatın gelişimi ve turizmin canlanması amacıyla üç yıldır düzenlenen Ankara Shopping Fest'in 2014 tanıtım toplantısı gerçekleşti. Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Büyükşehir Belediyesi, işadamları dernekleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle yaklaşık 25 milyon lira bütçe ile gerçekleştirilen Shopping Fest'in tanıtımı Sheraton Ankara Otel'de yapıldı.

Toplantıya ATO Başkanı Salih Bezci katılırken, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek iştirak etmedi. Toplantıda ilk sözü alan Festival Tertip Komitesi Başkanı Yüksel Tavşan, festivalin bu yıl dört ayak üzerine kurgulandığını, bunların da etkinlik ve konferans, medya planlaması, hediye çekilişleri ve dış turizm planlaması olduğunu kaydetti. Ankara'da yerel market, giyim, ayakkabı, kuyumculuk, çiçek ve pastacılık sektörlerinin güçlü olduğuna değinen Tavşan, “Bu yıl iki rekor denemesi yapacağız. Biri Ankapark'ta çiçek dikimi. İkincisi de 2 kilometre uzunluğunda bir pasta çalışması olacak. Biz festivali ucuzluk değil, kültür ve turizm hareketi olarak görüyoruz.” dedi.

FESTİVAL 6-29 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA

Ankara Shopping Fest'in asıl mimarı olan ATO Başkanı Salih Bezci de bu yıl 6-29 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Ankara'nın marka şehir olması için çabaladıklarını belirten Bezci, Başkent'in Roma, Paris, Londra, Moskova gibi dünya başkentleriyle yarışması gerektiğini söyledi. Türkiye'de hiçbir ticaret odasının böylesine büyük bir işin altına girmediğini belirten Bezci, “Bu yıl Ankara'nın ünlü sokaklarında çok sayıda etkinlik yapılacak. Ankaralılar ve Ankara dışından gelecek misafirlerimiz hem cazip fiyatlarla ihtiyaçlarını karşılama imkanı bulacaklar, hem de çeşitli etkiliklere katılarak eğlenecek..” ifadelerini kullandı. Deneyimli bir ekiple bu yıl da festivalin üstesinden geleceklerini belirten Bezci şunları söyledi:

“Festivalimizin ilk yılında Ankara'da esnafımızın ciroları yüzde 30 oranında artış kaydetti. Yabancı turist sayısında yüzde 20, yerli turistte ise yüzde 22 artış oldu. İkinci festivalimizin İstanbul'dan başlayıp Ankara ve diğer illere yayılan Gezi olaylarına denk gelmesi nedeniyle esnafımız yüzde 70 oranında kayıp yaşadı. Festivalle de bu açığı bir nebze olsun kapattı. Geçen yıl yine 222 arabayı da çekilişle dağıttık."

Bezci, sorular üzerine festival bütçesinin 25 milyon lira olduğunu açıkladı. Festivalin sosyal ağlardaki etiketi #simdiankarazamani olarak belirlendi. Toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır